15 Legitieme online vacaturesites in 2023

Auteur: Scam Fighter

april 2, 2023

Banenplannen zijn websites die door werkgevers worden gebruikt om vacatures te publiceren en in contact te komen met werkzoekenden. Deze jobsites bieden verbeterde tools en filters om de juiste jobs te vinden. Ze zijn ook een geweldige methode voor bedrijven om hun vacatures bekend te maken.

Tegenwoordig zijn online vacatures de belangrijkste manier om naar vacatures te zoeken. Zoekmachines voor vacatures op internet zijn miljardenbedrijven geworden, maar toch maken oplichters en slechte acteurs misbruik van mensen die wanhopig op zoek zijn naar een baan. Vacaturesites zelf zijn zelden oplichters, maar er vinden veel frauduleuze en criminele activiteiten plaats.

Risico's van het gebruik van online vacaturesites

Oplichters die geen echte baan willen, bedriegen mensen die eigenlijk eerlijk werk willen doen en geld willen verdienen! Is dat niet ironisch? Dit is wat er volgens ons mis kan gaan bij het zoeken naar een baan op internet.

  • Identiteitsdiefstal komt het meest voor, samen met diefstal van financiële gegevens
  • We zijn verschillende nepvacaturebanken tegengekomen die je de indruk geven dat er werk is en je administratie-, trainings- en inschrijvingskosten in rekening brengen. Telkens als je een vergoeding betaalt, verschijnt er een nieuwe... Uiteindelijk is er geen baan.
  • Niet om het voor de hand liggende te zeggen, maar je verliest tijd en geld door in zee te gaan met fraudeurs die een nepvacature hebben geplaatst.

Hoe kun je veilig blijven?

Er is sprake van wervingsfraude wanneer werkzoekenden nepbanen worden beloofd met de bedoeling hun geld of persoonlijke gegevens te krijgen. Dit kan gebeuren via wervingsmails, nep-sms'jes en nepwebsites.

  • Controleer de achtergrond van het bedrijf als je solliciteert. De meeste bedrijven publiceren ook de vereisten voor het aannemen van personeel onder het kopje 'Carrière', wat je kunt vergelijken met de vacature op een willekeurige website.
  • Slechte grammatica, een ontoereikende functieomschrijving en het ontbreken van goede contactgegevens zijn enkele indicatoren van een nepvacature.
  • Open geen links in ongevraagde sms'jes en e-mails waarin wordt gevraagd om op gesprek te komen. Vaak gaat het om oplichterij. Als je niet hebt gesolliciteerd naar een functie, waarom zou een werkgever dan contact met je opnemen, tenzij je extreem bekwaam bent in wat je doet.
  • Betaal nooit geld aan een wervingsmanager om een baan te krijgen. Geen enkele werkgever zal ooit geld van je vragen om een baan bij hun bedrijf te krijgen. Het is ook nooit nodig om je creditcardgegevens te geven voor "identificatiedoeleinden".
  • Als een kopie van je identiteitsbewijs nodig is, schrijf dan op het document "alleen voor identificatiedoeleinden <naam bedrijf>" zodat het moeilijk wordt om je identiteitsbewijs kwaadwillend te gebruiken.
  • Bij de meeste bedrijven moeten kandidaten hun gegevens online invullen. Controleer of het de juiste website is en geen kloon door het webadres te controleren. Zoek naar spelfouten en andere inconsistenties.
  • Bel eerst met het bedrijf dat je wil aannemen voordat je documenten opstuurt.
  • Soms doen fraudeurs alsof ze een vertegenwoordiger zijn van een legitiem bedrijf dat een legitieme functie aanbiedt. Het is een goede gewoonte om de persoon met wie je praat om een ID-kaart van het bedrijf te vragen. Controleer ook of het e-mailadres dat ze gebruiken een officieel e-mailadres is of van een algemene e-mailprovider zoals Gmail of Hotmail.

15 Legitieme online en betrouwbare vacaturesites

We hebben een aantal populaire en legitieme vacaturesites op een rijtje gezet die je aan een baan kunnen helpen. Houd er rekening mee dat sommige van deze websites mogelijk niet in alle landen diensten aanbieden en mogelijk schadelijke vacatures bevatten.

Vacaturesites en -boards
Monster
Google voor banen
Indeed
ZipRecruiter
Simply Hired
Glassdoor Banen
AngelList
LinkedIn
De Ladder
LinkUp
Job.nl
CareerBuilder
Dobbelsteen
Neuvoo
Universiteit Recruiter

Monster.com

Monster.com is een wereldwijde arbeidsmarktwebsite die eigendom is van en wordt beheerd door Monster Worldwide, Inc. Monster.com is een online netwerk dat werkzoekenden in staat stelt banen te vinden en werkgevers in staat stelt toegang te krijgen tot werkzoekenden. Werkzoekenden kunnen vacatures vinden, cv's maken en plaatsen en hebben toegang tot carrière-informatie, terwijl werkgevers toegang hebben tot hiring tools om vacatures te plaatsen, cv's te vinden, kandidaten te screenen en het wervingsproces te stroomlijnen. Vacaturecategorieën op de site zijn onder andere IT, verkoop, marketing, financiën en boekhouding, klantenservice, human resources, administratie, productie en techniek, supply chain management, financiële diensten, bouw, machinebouw, consumentengoederen, telecommunicatie, farmaceutica, onderwijs, aardolie en meer.

Google voor banen

Google for Jobs is een poging van de zoekgigant om vacatures te verzamelen en ze zichtbaarder te maken op de website van Google - en dus makkelijker voor mensen om te solliciteren en voor bedrijven om mensen aan te nemen. Het product bestaat pas sinds 2018 en werd gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk en is sindsdien uitgebreid naar de VS en verschillende andere grote regio's over de hele wereld. Zoals met zoveel andere Google-producten is het snel gegroeid. In het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld is Google for Jobs nu een van de grootste diensten voor arbeidsbemiddeling in het land.

Indeed

Indeed is een Amerikaanse wereldwijde website voor vacatures. Indeed is momenteel beschikbaar in meer dan 60 landen en 28 talen. De site verzamelt vacatures van duizenden websites, waaronder vacaturesites, uitzendbureaus, verenigingen en carrièrepagina's van bedrijven. Ze genereren inkomsten door premium functies voor vacatures en cv's te verkopen aan werkgevers en bedrijven die personeel aannemen.

ZipRecruiter

ZipRecruiter is een Amerikaanse arbeidsmarktplaats voor werkzoekenden en werkgevers. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Santa Monica, Californië en kantoren in Tempe, AZ; Londen, VK en Tel Aviv, Israël. Aangedreven door AI-gestuurde smart matching technologie, verbindt ZipRecruiter actief miljoenen grote en kleine bedrijven en werkzoekenden via innovatieve mobiele-, web- en e-maildiensten, evenals partnerschappen met de beste vacaturebanken op het web.

Simply Hired

Simply Hired is een werkgelegenheidswebsite en mobiele applicatie en een online advertentienetwerk voor werving en selectie gevestigd in Sunnyvale, Californië. Het bedrijf verzamelt vacatures van duizenden websites en vacaturebanken. Vervolgens adverteert het bedrijf deze vacatures op zijn website en mobiele app. Werkzoekenden zoeken vacatures op Simply Hired op trefwoord en locatie om interessante vacatures te vinden. Werkgevers kunnen eersteklas plaatsing krijgen in de vacatures door te adverteren in een pay-per-click (PPC) model.

Glassdoor-vacatures

Glassdoor is een Amerikaanse website waar huidige en voormalige werknemers anoniem bedrijven beoordelen. Glassdoor stelt gebruikers ook in staat om anoniem salarissen in te dienen en te bekijken en om te zoeken en te solliciteren naar banen op het platform.

AngelList

AngelList is een Amerikaanse website voor startups, investeerders en werkzoekenden die bij startups willen werken. AngelList Jobs verbindt talenten met startups, met meer dan 35.000 wervende bedrijven, meer dan 2.000.000 kandidaten en 5 miljoen geregistreerde gebruikers.

LinkedIn

LinkedIn is een Amerikaanse zakelijke en op werkgelegenheid gerichte online dienst die opereert via websites en mobiele apps. Het platform wordt voornamelijk gebruikt voor professioneel netwerken en carrièreontwikkeling, en biedt werkzoekenden de mogelijkheid om hun cv te plaatsen en werkgevers om vacatures te plaatsen. LinkedIn stelt leden (zowel werknemers als werkgevers) in staat om profielen aan te maken en met elkaar te "connecteren" in een online sociaal netwerk dat echte professionele relaties kan vertegenwoordigen.

De Ladders

Ladders, Inc. is een in de Verenigde Staten gevestigd bedrijf dat carrièrenieuws, -advies en -tools en een online zoekdienst voor vacatures aanbiedt. Hun zoekdienst vermeldt alleen gecontroleerde vacatures met een jaarsalaris van $100.000 of meer. Ladders probeert zijn aanbiedingen nuttiger te maken voor werkgevers die op zoek zijn naar leidinggevend personeel door gebruik te maken van een omgekeerd bedrijfsmodel dat zich richt op de duurdere werkzoekenden. Werknemers en werkzoekenden betalen een abonnementsbijdrage.

LinkUp

LinkUp is een toonaangevende zoekmachine voor vacatures en aanbieder van alternatieve gegevens die mensen in staat stelt kennis te vergaren uit de grootste en meest hoogwaardige database van wereldwijde vacatures. Via onze eigen en geavanceerde technologie indexeren we elke dag miljoenen vacatures rechtstreeks vanaf websites van werkgevers. Ze maken gebruik van deze unieke, voorspellende dataset om hun arbeidsmarktgegevens en oplossingen voor het sourcen van kandidaten te voeden, waarbij we altijd blijven werken aan onze visie om perfecte arbeidsmarktinformatie te leveren.

Job.com

Job.com ontwikkelt het traditionele wervingsmodel met behulp van blockchaintechnologie, verbeterde feedback en financiële beloningen. Dit krachtige gebruik van technologie vervult hun missie om de industrie te heroriënteren, weg van dure tussenpersonen naar een gedecentraliseerde, op beloning gebaseerde gemeenschap. Onder leiding van een team van innovatieve recruitment professionals, ervaren in het verbinden van uitstekende mensen met 's werelds meest innovatieve bedrijven, is het Job.com platform gebouwd om het wervingsproces te optimaliseren voor zowel kandidaat als werkgever.

CareerBuilder

CareerBuilder is een in 1995 opgerichte arbeidsmarktwebsite met kantoren in de Verenigde Staten, Canada, Europa en Azië. CareerBuilder heeft vestigingen in 23 landen buiten de VS en is aanwezig in meer dan 60 markten. CareerBuilder bezit en exploiteert ook verschillende websites onder de naam CareerBuilder in verschillende landen, waaronder CareerBuilder.ca in Canada, CareerBuilder.fr in Frankrijk, Jobs.de in Duitsland, CareerBuilder.co.in India, CareerBuilder.se in Zweden en CareerBuilder.co.uk in het Verenigd Koninkrijk.

Dice.com

Dice.com is een carrièrewebsite voor informatietechnologie- en engineeringprofessionals en voor ingenieursbureaus op contractbasis en vast werk. De website heeft naar eigen zeggen 3 miljoen geregistreerde technologieprofessionals en ongeveer 2,4 miljoen unieke bezoekers per maand.

Neuvoo

Neuvoo is een zoekmachine voor vacatures die beschikbaar is in meer dan 60 landen. Het biedt een platform waarmee gebruikers kunnen zoeken naar alle soorten werk en naar bepaalde salarissen. Neuvoo werd in 2011 opgericht door Maxime Droux, Lucas Martinez en Benjamin Philion en heeft zijn hoofdkantoor in Montreal, Quebec.

Hogeschool Recruiter

De klanten van College Recruiter zijn voornamelijk Fortune 1,000 bedrijven, overheidsinstellingen en andere werkgevers die op grote schaal inhuren, dat wil zeggen tientallen of zelfs honderden in dezelfde of een vergelijkbare rol. Zij adverteren hun vacatures bij ons om hen te helpen studenten en pas afgestudeerden van een-, twee- en vierjarige hogescholen en universiteiten aan te nemen die op zoek zijn naar deeltijd-, seizoens-, stage- en instapbanen waarvoor nul tot drie jaar ervaring nodig is.


Bronnen: Wikipedia, Crunchbase, Techradar

Meld een scam!

Ben je gevallen voor een hoax, heb je een namaakproduct gekocht? Rapporteer de site en waarschuw anderen!

Hulp en informatie

Populaire verhalen

Naarmate de invloed van het internet toeneemt, neemt ook de prevalentie van online oplichting toe. Er zijn oplichters die allerlei soorten beweringen doen om slachtoffers online in de val te lokken - van valse investeringsmogelijkheden tot online winkels - en het internet stelt hen in staat om vanuit elk deel van de wereld anoniem te opereren. Het herkennen van online oplichting is een belangrijke vaardigheid, omdat de virtuele wereld steeds meer deel uitmaakt van elk facet van ons leven. De onderstaande tips helpen je de tekenen te herkennen die erop kunnen wijzen dat een website een zwendel kan zijn. Gezond verstand: Te mooi om waar te zijn Als je online op zoek gaat naar goederen, kan een geweldige deal heel aanlokkelijk zijn. Een Gucci tas of een nieuwe iPhone voor de helft van de prijs? Wie zou zo'n deal niet willen? Oplichters weten dit ook en proberen er misbruik van te maken. Als een online deal te mooi lijkt om waar te zijn, denk dan twee keer na en controleer alles dubbel. De makkelijkste manier om dit te doen is door hetzelfde product te bekijken op concurrerende websites (die je vertrouwt). Als het prijsverschil enorm is, is het misschien beter om de rest van de website te controleren. Bekijk de links naar sociale media Sociale media vormen tegenwoordig een belangrijk onderdeel van e-commercebedrijven en consumenten verwachten vaak dat online winkels aanwezig zijn op sociale media. Oplichters weten dit en plaatsen vaak logo's van sociale mediasites op hun websites. Krabben onder

Dus het ergste is gebeurd - je realiseert je dat je te snel je geld hebt gegeven en dat de site die je hebt gebruikt een scam was - wat nu? Ten eerste, wanhoop niet!!! Als je denkt dat je bent opgelicht, is het eerste wat je moet doen als je een probleem hebt gewoon je geld terugvragen. Dit is de eerste en makkelijkste stap om te bepalen of je te maken hebt met een echt bedrijf of met oplichters. Helaas is je geld terugkrijgen van een oplichter niet zo eenvoudig als het gewoon vragen. Als je inderdaad te maken hebt met oplichters, varieert de procedure (en de kans) om je geld terug te krijgen afhankelijk van de betaalmethode die je hebt gebruikt. PayPal Debetkaart/Creditkaart Overschrijving Overschrijving Google Betalen Bitcoin PayPal Als je PayPal hebt gebruikt, heb je een grote kans dat je je geld terugkrijgt als je bent opgelicht. Op hun website kun je binnen 180 kalenderdagen na je aankoop een geschil indienen. Voorwaarden om een geschil in te dienen: De eenvoudigste situatie is dat je bij een online winkel hebt besteld en dat het niet is aangekomen. In dit geval is dit wat PayPal stelt: "Als je bestelling nooit aankomt en de verkoper geen bewijs van verzending of levering kan overleggen, krijg je je geld volledig terug. Zo simpel is het." De oplichter heeft je een heel ander artikel gestuurd. Je hebt bijvoorbeeld een PlayStation 4 besteld, maar in plaats daarvan alleen een Playstation-controller ontvangen. De staat van het