15 Site-uri de locuri de muncă online legitime în 2023

Autor: Scam Fighter

aprilie 2, 2023

Agențiile de ocupare a forței de muncă sunt site-uri web folosite de angajatori pentru a anunța posturile vacante și pentru a intra în contact cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. Aceste panouri de locuri de muncă oferă instrumente și filtre îmbunătățite pentru a găsi locurile de muncă potrivite pentru dumneavoastră. Ele reprezintă, de asemenea, o metodă excelentă pentru companii de a face cunoscute cerințele lor.

În zilele noastre, anunțurile de angajare online au devenit principalul mijloc de căutare a oportunităților de angajare. Motoarele de căutare a locurilor de muncă pe internet au devenit companii de miliarde de dolari, dar cu toate acestea, escrocii și actorii răi profită de oamenii care caută cu disperare un loc de muncă. Site-urile de angajare în sine sunt rareori o înșelătorie, dar găzduiesc multe activități frauduloase și criminale.

Riscurile utilizării site-urilor de locuri de muncă online

Escrocii care nu doresc să obțină un loc de muncă real fraudează persoanele care încearcă de fapt să facă o muncă cinstită și să câștige bani! Nu-i așa că este ironic? Iată ce credem noi că ar putea merge prost atunci când căutați un loc de muncă pe internet.

  • Furtul deidentitate este cel mai des întâlnit, alături de furtul de date financiare
  • Am întâlnit mai multe site-uri de joburi false care îți dau impresia că există locuri de muncă și îți cer taxe de administrare, de formare, de prezentare. De fiecare dată când plătești o taxă, apare una nouă... În final, nu există niciun loc de muncă.
  • Nu vreau să spun ceva evident, dar pierdeți timp și bani dacă vă angajați cu escroci care au postat un loc de muncă fals.

Cum puteți rămâne în siguranță?

Frauda în domeniul recrutării are loc atunci când persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă li se promit locuri de muncă false cu intenția de a le obține fie banii, fie informațiile personale. Acestea pot apărea prin intermediul e-mailurilor de recrutare, al SMS-urilor false și al site-urilor web false.

  • Verificați istoricul companiei atunci când aplicați. Cele mai multe companii publică, de asemenea, cerințele de angajare în secțiunea "cariere ", pe care le puteți verifica cu anunțul de pe orice site de angajare.
  • O gramatică proastă, o descriere inadecvată a postului și lipsa detaliilor de contact adecvate sunt câțiva indicatori ai unui anunț de angajare fals.
  • Nu deschideți linkurile din SMS-urile și e-mail-urile nesolicitate care vă cer să veniți la un interviu. De cele mai multe ori, acestea sunt o înșelătorie. Dacă nu ați aplicat pentru un post, atunci de ce v-ar contacta un angajator, cu excepția cazului în care sunteți extrem de priceput în ceea ce faceți.
  • Nu plătiți niciodată bani niciunui manager de angajare pentru a obține un loc de muncă. Niciun angajator nu vă va cere vreodată bani pentru a vă asigura un post în cadrul companiei sale. De asemenea, nu este niciodată nevoie să vă furnizați detaliile cardului de credit în "scopuri de identificare".
  • În cazul în care este necesară o copie a actului de identitate, scrieți pe document "doar în scopuri de identificare <numele companiei>", astfel încât va fi dificil să vă folosiți actul de identitate în mod malițios.
  • Majoritatea companiilor cer candidaților să completeze informațiile online. Verificați dacă este vorba de site-ul web corect și nu de vreo clonă, verificând adresa web. Căutați greșeli de ortografie și alte neconcordanțe.
  • Luați legătura telefonic cu compania care dorește să vă angajeze înainte de a trimite orice document.
  • Uneori, escrocii pot pretinde că sunt reprezentanți ai unei companii legiti me care oferă un rol legitim. Este o bună practică să cereți o carte de identitate a companiei de la persoana cu care vorbiți. De asemenea, verificați dacă e-mailul pe care îl folosește este unul oficial sau al unui furnizor de e-mail generalist, cum ar fi Gmail sau Hotmail.

15 site-uri de locuri de muncă online legitime și de încredere

Am enumerat câteva dintre site-urile de angajare populare și legitime care vă pot ajuta să obțineți un loc de muncă. Rețineți că este posibil ca unele dintre aceste site-uri să nu ofere servicii în toate țările și să conțină posturi de recrutare rău intenționate.

Site-uri și panouri de locuri de muncă
Monster
Google pentru locuri de muncă
Indeed
ZipRecruiter
Simply Hired
Glassdoor Locuri de muncă
AngelList
LinkedIn
The Ladder
LinkUp
Job.com
CareerBuilder
Dice
Neuvoo
College Recruiter

Monster.com

Monster.com este un site global de angajare deținut și operat de Monster Worldwide, Inc. Monster.com este o rețea online care permite persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să găsească locuri de muncă și angajatorilor să aibă acces la persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot găsi locuri de muncă, pot crea și posta CV-uri și pot accesa informații despre carieră, în timp ce angajatorii pot accesa instrumente de angajare pentru a posta locuri de muncă, a găsi CV-uri, a selecta candidați și a simplifica procesul de angajare. Categoriile de locuri de muncă listate pe site includ IT, vânzări, marketing, finanțe și contabilitate, servicii pentru clienți, resurse umane, administrație, producție și inginerie, gestionarea lanțului de aprovizionare, servicii financiare, construcții, utilaje, bunuri de consum, telecomunicații, produse farmaceutice, educație, petrol și multe altele.

Google pentru locuri de muncă

Google for Jobs este o încercare a gigantului în domeniul căutării de a aduna anunțurile de locuri de muncă și de a le face mai vizibile pe site-ul Google și, prin urmare, de a le face mai ușor de aplicat și mai ușor de angajat pentru oameni și companii. Produsul există abia din 2018 și a fost lansat în Marea Britanie, iar de atunci s-a extins în SUA și în alte câteva regiuni importante din întreaga lume. Ca și în cazul multor alte produse Google, a crescut rapid. În Marea Britanie, de exemplu, Google for Jobs este acum unul dintre cele mai mari servicii de angajare din țară.

Într-adevăr

Indeed este un site american de angajare la nivel mondial pentru anunțuri de locuri de muncă. În prezent, Indeed este disponibil în peste 60 de țări și 28 de limbi. Site-ul reunește liste de locuri de muncă de pe mii de site-uri web, inclusiv site-uri de locuri de muncă, firme de recrutare de personal, asociații și pagini de carieră ale companiilor. Ei generează venituri prin vânzarea de funcții premium de publicare a locurilor de muncă și a CV-urilor către angajatori și companii care fac angajări.

ZipRecruiter

ZipRecruiter este o piață americană a locurilor de muncă pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și pentru angajatori. Compania are sediul central în Santa Monica, California, cu birouri în Tempe, AZ; Londra, Marea Britanie și Tel Aviv, Israel. Având la bază o tehnologie de potrivire inteligentă bazată pe inteligență artificială, ZipRecruiter pune în mod activ în legătură milioane de întreprinderi de toate dimensiunile și persoane aflate în căutarea unui loc de muncă prin intermediul unor servicii mobile, web și de e-mail inovatoare, precum și prin parteneriate cu cele mai bune site-uri de locuri de muncă de pe internet.

Pur și simplu angajat

Simply Hired este un site de angajare și o aplicație mobilă și o rețea de publicitate de recrutare online cu sediul în Sunnyvale, California. Compania agregă anunțuri de locuri de muncă de pe mii de site-uri web și site-uri de joburi. Apoi, anunță aceste locuri de muncă pe site-ul și aplicația sa mobilă. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă caută anunțuri de locuri de muncă pe Simply Hired în funcție de cuvinte cheie și de locație pentru a găsi locurile de muncă care îi interesează. Angajatorii pot obține o poziționare premium în listele de anunțuri prin publicitate în cadrul unui model de plată la clic (PPC).

Locuri de muncă pe Glassdoor

Glassdoor este un site american unde actuali și foști angajați analizează în mod anonim companiile. De asemenea, Glassdoor permite utilizatorilor să prezinte și să vadă în mod anonim salariile, precum și să caute și să aplice pentru locuri de muncă pe platforma sa.

AngelList

AngelList este un site american pentru startup-uri, investitori providențiali și persoane în căutarea unui loc de muncă care doresc să lucreze la startup-uri. AngelList Jobs pune în legătură talentele cu startup-urile, cu peste 35.000 de companii care recrutează, mai mult de 2.000.000 de candidați și 5 milioane de utilizatori înregistrați.

LinkedIn

LinkedIn este un serviciu online american orientat spre afaceri și angajare, care funcționează prin intermediul unor site-uri web și aplicații mobile. Platforma este utilizată în principal pentru crearea de rețele profesionale și dezvoltarea carierei și permite persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să își publice CV-urile, iar angajatorilor să publice locuri de muncă. LinkedIn permite membrilor (atât lucrătorilor, cât și angajatorilor) să își creeze profiluri și să se "conecteze" între ei într-o rețea socială online care poate reprezenta relații profesionale reale.

Scări

Ladders, Inc. este o companie cu sediul în Statele Unite ale Americii care oferă știri, sfaturi și instrumente privind cariera și un serviciu de căutare de locuri de muncă online. Serviciul lor de căutare enumeră numai oferte de locuri de muncă verificate cu salarii anuale de 100.000 de dolari sau mai mult. Ladders încearcă să facă listele sale mai utile pentru angajatorii care caută personal de execuție prin utilizarea unui model de afaceri inversat care se adresează celor care caută locuri de muncă de înaltă clasă. Acesta percepe angajaților și persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă o taxă de abonament.

LinkUp

LinkUp este un motor de căutare a locurilor de muncă și un furnizor alternativ de date care oferă oamenilor posibilitatea de a obține cunoștințe obținute din cea mai mare bază de date, de cea mai bună calitate, de anunțuri de locuri de muncă la nivel mondial. Prin intermediul tehnologiei noastre brevetate și sofisticate, indexăm zilnic milioane de locuri de muncă direct de pe site-urile angajatorilor. Aceștia valorifică acest set de date unice și predictive pentru a-și alimenta datele de pe piața muncii și soluțiile de căutare a candidaților, progresând mereu către viziunea noastră de a oferi informații perfecte despre piața muncii.

Job.com

Job.com face să evolueze modelul tradițional de recrutare folosind tehnologia blockchain, feedback îmbunătățit și recompense financiare. Această utilizare puternică a tehnologiei va îndeplini misiunea lor de a realinia industria, îndepărtând-o de intermediarii costisitori și trecând la o comunitate descentralizată, bazată pe recompense. Condusă de o echipă de profesioniști inovatori în domeniul recrutării, cu experiență în conectarea oamenilor excepționali cu cele mai inovatoare companii din lume, platforma Job.com a fost construită pentru a optimiza procesul de angajare atât pentru candidat, cât și pentru angajator

CareerBuilder

CareerBuilder este un site de angajare fondat în 1995 și cu birouri în Statele Unite, Canada, Europa și Asia. CareerBuilder operează site-uri în 23 de țări din afara Statelor Unite și este prezent pe peste 60 de piețe. De asemenea, CareerBuilder deține și operează mai multe site-uri web sub numele CareerBuilder în diferite țări, inclusiv CareerBuilder.ca în Canada, CareerBuilder.fr în Franța, Jobs.de în Germania, CareerBuilder.co.in în India, CareerBuilder.se în Suedia și CareerBuilder.co.uk în Regatul Unit.

Dice.com

Dice.com este un site de carieră care deservește profesioniștii din domeniul tehnologiei informației și al ingineriei, precum și firmele de recrutare de personal ingineresc cu contract și permanent. Site-ul susține că are 3 milioane de profesioniști din domeniul tehnologiei înregistrați și aproximativ 2,4 milioane de vizitatori unici în fiecare lună.

Neuvoo

Neuvoo este un motor de căutare a locurilor de muncă disponibil în peste 60 de țări. Acesta oferă o platformă care le permite utilizatorilor săi să caute toate tipurile de locuri de muncă și anumite salarii. Neuvoo a fost fondată de Maxime Droux, Lucas Martinez și Benjamin Philion în 2011 și are sediul central în Montreal, Quebec.

Recrutor universitar

Clienții College Recruiter sunt în principal companii din Fortune 1.000, agenții guvernamentale și alți angajatori care fac angajări la scară largă, adică zeci sau chiar sute în același rol sau în roluri similare. Aceștia își anunță locurile de muncă la noi pentru a-i ajuta să angajeze studenți și absolvenți recenți ai colegiilor și universităților cu durata de un an, doi și patru ani, care caută locuri de muncă cu jumătate de normă, sezoniere, stagii și locuri de muncă la nivel de începător care necesită între zero și trei ani de experiență.


Surse: Wikipedia, Crunchbase, Techradar

Raportați o înșelătorie!

Te-ai îndrăgostit de o farsă, ai cumpărat un produs fals? Raportați site-ul și atenționați-i pe alții!

Ajutor și informații

Povești populare

Odată cu creșterea influenței internetului, crește și prevalența escrocheriilor online. Există escroci care fac tot felul de afirmații pentru a prinde victimele în capcană online - de la oportunități false de investiții la magazine online - iar internetul le permite să opereze din orice parte a lumii, în anonimat. Capacitatea de a detecta escrocheriile online este o abilitate importantă, deoarece lumea virtuală devine din ce în ce mai mult o parte din fiecare aspect al vieții noastre. Sfaturile de mai jos vă vor ajuta să identificați semnele care pot indica faptul că un site web ar putea fi o înșelătorie. Bunul simț: Prea bun pentru a fi adevărat Atunci când căutați bunuri online, o ofertă avantajoasă poate fi foarte atrăgătoare. O geantă Gucci sau un iPhone nou la jumătate de preț? Cine nu ar vrea să profite de o astfel de ofertă? Escrocii știu și ei acest lucru și încearcă să profite de acest lucru. Dacă o ofertă online pare prea bună pentru a fi adevărată, gândiți-vă de două ori și verificați de două ori lucrurile. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să verificați pur și simplu același produs pe site-uri web concurente (în care aveți încredere). Dacă diferența de preț este uriașă, ar fi mai bine să verificați de două ori restul site-ului. Verificați legăturile din rețelele sociale Social media este o parte esențială a afacerilor de comer

Deci, ce e mai rău s-a întâmplat - v-ați dat seama că v-ați dat banii prea repede și că site-ul pe care l-ați folosit era o înșelătorie - ce urmează? Ei bine, în primul rând, nu dispera!!! Dacă credeți că ați fost înșelat, primul lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când aveți o problemă este să cereți pur și simplu o rambursare. Acesta este primul și cel mai simplu pas pentru a determina dacă aveți de-a face cu o companie autentică sau cu escroci. Din păcate, să vă primiți banii înapoi de la un escroc nu este la fel de simplu ca și cum ați cere pur și simplu. Dacă într-adevăr aveți de-a face cu escroci, procedura (și șansa) de a vă recupera banii variază în funcție de metoda de plată folosită. PayPal Card de debit/Carte de credit Transfer bancar Transfer bancar Google Pay Bitcoin PayPal Dacă ați folosit PayPal, aveți mari șanse să vă recuperați banii dacă ați fost înșelat. Pe site-ul lor, puteți depune o contestație în termen de 180 de zile calendaristice de la achiziție. Condiții pentru a depune o contestație: Cea mai simplă situație este aceea că ați comandat de la un magazin online și nu a ajuns. În acest caz, iată ce precizează PayPal: "Dacă comanda dvs. nu apare niciodată, iar vânzătorul nu poate furniza dovada expedierii sau a livrării, ve