Arta întunecată a furtului de date pe platformele de tranzacționare frauduloase

februarie 15, 2024

Majoritatea fraudelor în domeniul investițiilor încep pe rețelele de socializare. Acolo se pot găsi cu siguranță multe reclame care promit lumea celor care sunt dispuși să își încerce norocul. Aceste anunțuri te duc pe un site care îți laudă meritele unui serviciu foarte interesant: o platformă de tranzacționare, o aplicație (inteligență artificială), un curs de formare etc. care îți permite să te îmbogățești rapid și fără riscuri! Pentru a face acest lucru, tot ce trebuie să faceți este să completați formularul de contact.

Iată ce s-ar putea întâmpla dacă vă înscrieți:

1. Câteva minute mai târziu, veți primi un apel telefonic de la un "expert";

2. Persoana de la telefon vă va liniști și vă va îndruma prin diferitele etape de plată;

3. În continuare, sunteți pus în legătură cu un "trader" care vă ajută să vă deschideți un cont pe o platformă de tranzacționare online;

4. Acest "trader" încearcă apoi să creeze o legătură de încredere cu dvs. pentru a vă încuraja să investiți și mai mulți bani;

5. Vedeți că veniturile dumneavoastră cresc rapid, iar platforma arată foarte profesionist;

6. Totul pare în regulă. Reușiți chiar să vă recuperați o parte din câștiguri;

7. Cu toate acestea, atunci când încercați să faceți retrageri ulterioare, apar probleme neașteptate. Va trebui să plătiți "taxe" neprevăzute, la care se adaugă comisioane suplimentare, și așa mai departe. Și așa mai departe;

8. Începi să te îndoiești de legitimitatea acestei platforme și îi spui așa-zisului "trader" despre îngrijorările tale;

9. Din acest moment, tonul se schimbă și persoana de contact începe să fie amenințătoare;

10. Nu mai reușiți să dați de el sau, mai rău, sunteți supus unei hărțuiri zilnice;

11. În cele din urmă, nu vă recuperați niciodată suma totală investită.

Autoritatea pentru Servicii și Piețe Financiare (Financial Services and Markets Authority - FSMA ) a observat că victimele platformelor de tranzacționare frauduloase și-au introdus datele de contact pe următoarele site-uri:

- Bit 2.0 Urex (https://the-bit2urex.com; https://bit2urex.com/)

- Bitcoin 360 Ai (https://bitcoin360ai.com; https://bit-indexai.com; https://the-bitcoin360-ai.com; https://bitcoin-360-ai.org)

- Bitcoin Bot (https://bitcoin-bot.app; https://bitcoin-bot-pro.com)

- BitiCodes (https://biticodes.com; https://the-biticodes.com; https://biticodes-app.com)

- Bitindex Prime (https://bitprime-gold.com; https://bitindexprime.org; https://bitindexprime.com; https://bit-indexprime.app; https://bit-indexprime.com; https://thebitindex-prime-app.com; https://thebitindex-prime.com)

- BitIQ (https://bitiq.app; https://bit-iq.co; https://bitiq.org; https://bitqt-app.net; https://bitiq.live; https://bitiqapp.com) - Bitsoft 360 (https://bitsoft360.com)

- Granimator (http://granimator.live)

- Immediate Connect (https://immediateconnect.net; https://immediate-connect.app; https://immediateconnect.ai)

- Immediate Momentum (https://immediate-momentum.com; https://immediate-momentum.io) - Markets trends education (https://markettrends.education)

- Oil (Pro) Profit (https://oilproprofit.com; https://oil-profit.app) - Professor PIPS (https://professorpips.academy)

- ProMarket (https://promarket.academy) - Quantum Prime Profit (http://quantum-prime-profit.com) - Trade 2.0 Intal (https://500tradeintal.app) - University4Traders (https://university4traders.com)

Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați organigrama noastră "Frauda în investiții: scenariul "clasic"", precum și pagina "Cum să recunoașteți și să evitați frauda". Vă rugăm să aruncați o privire la videoclipurile noastre de sensibilizare (disponibile doar în franceză și olandeză ).

Acest articol a fost publicat în colaborare cu Autoritatea pentru servicii și piețe financiare (FSMA)

Sursa imaginii: Unsplash.com

Raportați o înșelătorie!

Te-ai îndrăgostit de o farsă, ai cumpărat un produs fals? Raportați site-ul și atenționați-i pe alții!

Ajutor și informații

Povești populare

Odată cu creșterea influenței internetului, crește și prevalența escrocheriilor online. Există escroci care fac tot felul de afirmații pentru a prinde victimele în capcană online - de la oportunități false de investiții la magazine online - iar internetul le permite să opereze din orice parte a lumii, în anonimat. Capacitatea de a detecta escrocheriile online este o abilitate importantă, deoarece lumea virtuală devine din ce în ce mai mult o parte din fiecare aspect al vieții noastre. Sfaturile de mai jos vă vor ajuta să identificați semnele care pot indica faptul că un site web ar putea fi o înșelătorie. Bunul simț: Prea bun pentru a fi adevărat Atunci când căutați bunuri online, o ofertă avantajoasă poate fi foarte atrăgătoare. O geantă Gucci sau un iPhone nou la jumătate de preț? Cine nu ar vrea să profite de o astfel de ofertă? Escrocii știu și ei acest lucru și încearcă să profite de acest lucru. Dacă o ofertă online pare prea bună pentru a fi adevărată, gândiți-vă de două ori și verificați de două ori lucrurile. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să verificați pur și simplu același produs pe site-uri web concurente (în care aveți încredere). Dacă diferența de preț este uriașă, ar fi mai bine să verificați de două ori restul site-ului. Verificați legăturile din rețelele sociale Social media este o parte esențială a afacerilor de comer

Deci, ce e mai rău s-a întâmplat - v-ați dat seama că v-ați dat banii prea repede și că site-ul pe care l-ați folosit era o înșelătorie - ce urmează? Ei bine, în primul rând, nu dispera!!! Dacă credeți că ați fost înșelat, primul lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când aveți o problemă este să cereți pur și simplu o rambursare. Acesta este primul și cel mai simplu pas pentru a determina dacă aveți de-a face cu o companie autentică sau cu escroci. Din păcate, să vă primiți banii înapoi de la un escroc nu este la fel de simplu ca și cum ați cere pur și simplu. Dacă într-adevăr aveți de-a face cu escroci, procedura (și șansa) de a vă recupera banii variază în funcție de metoda de plată folosită. PayPal Card de debit/Carte de credit Transfer bancar Transfer bancar Google Pay Bitcoin PayPal Dacă ați folosit PayPal, aveți mari șanse să vă recuperați banii dacă ați fost înșelat. Pe site-ul lor, puteți depune o contestație în termen de 180 de zile calendaristice de la achiziție. Condiții pentru a depune o contestație: Cea mai simplă situație este aceea că ați comandat de la un magazin online și nu a ajuns. În acest caz, iată ce precizează PayPal: "Dacă comanda dvs. nu apare niciodată, iar vânzătorul nu poate furniza dovada expedierii sau a livrării, ve