Trendgram.io Review: Feit of Fictie?

Auteur: Adam Collins

februari 12, 2024

Bij ScamAdvser zijn we altijd op zoek naar websites die in de belangstelling staan. Wanneer een platform begint te gonzen, duiken we er meteen in om eventuele verborgen risico's of oplichting te ontdekken.

Een van de populairste zoekopdrachten is Trendgram.io, een online platform dat belooft je Instagram volgers te superchargen. De brandende vraag waar iedereen aan denkt: Is Trendgram.io echt of gewoon weer een online zwendel? Ga met ons mee om het mysterie te ontrafelen en feiten van fictie te scheiden!

Hoe werkt Trendgram.io?

Toen ik op de website van Trendgram.io belandde, werd ik begroet met vette beloften over organische volgersgroei en betrokkenheid. Ze pochten over hun gebruik van AI-technologie om echte Instagram-gebruikers aan te trekken, zonder gebruik te maken van bots of nepaccounts.

Maar ondanks hun beweringen bleef de werking van hun systeem onduidelijk. Er was geen duidelijke uitleg over de betrokken stappen of transparantie over hoe ze nieuwe volgers voor je krijgen. Ondanks het noemen van beïnvloeders, was er een duidelijk gebrek aan concreet bewijs om hun beweringen te ondersteunen. Ze zeggen niet welke influencers ze gebruiken of hoeveel mensen ze hebben. Ik vroeg me af of hun beloften te mooi waren om waar te zijn.

Overdreven cijfers bij Trendgram.io

Een van de eerste rode vlaggen die ik tegenkwam was de discrepantie tussen de statistieken van Trendgram.io en hun online aanwezigheid. Ze pronkten trots met cijfers als 27.500+ gebruikers en 5,4 miljoen volgers, maar een snelle zoektocht op betrouwbare reviewsites leverde minimale resultaten op.

Er waren weinig beoordelingen op platforms zoals Trustpilot of ScamAdviser, waardoor er twijfel ontstond over de geldigheid van hun beweringen. Bovendien zag ik dat Trendgram.io geclaimd werd door gerenommeerde websites zoals Forbes en Business Insider, maar deze claims waren niet controleerbaar, waardoor er argwaan ontstond over de authenticiteit van hun goedkeuringen.

Verkooptactieken onder hoge druk

Toen ik door de website van Trendgram.io navigeerde, kon ik het overheersende gebruik van verkoopstrategieën onder hoge druk niet negeren. Afteltimers voor de "nieuwjaarsuitverkoop" en pop-ups met recente aankopen van klanten creëerden een gevoel van urgentie. Dergelijke tactieken wekken vaak argwaan, waardoor gebruikers zich gedwongen voelen om impulsieve beslissingen te nemen.

Negatieve klantbeoordelingen

Ondanks de pogingen van Trendgram.io om positieve beoordelingen op hun platform te laten zien, leidde mijn onderzoek me naar een schat aan negatieve feedback van ontevreden klanten. Een bijzonder vernietigende recensie op ScamAdviser merkte op: "Het bedrijf is zeker een scam. Ze bieden "Echte Instagram-volgers * Hoogbetrokken gebruikers * Organische groei die blijft", maar al na een paar dagen moesten we de stekker eruit trekken - we kregen alleen algemene nep Instagram-accounts die ons volgden, geen enkele die op afstand uit onze doelmarkt kwam (muzikanten, of specifieker, drummers). Bij het opzetten van een proefperiode van twee weken vragen ze om een creditcard, die wordt gecontroleerd op juistheid, maar we werden nog niet afgeschreven..."

In de andere vernietigende recensie zag ik dat klanten zich zorgen maakten over het feit dat er geen optie was om af te zien van deelname. Dit komt zelden voor bij legitieme bedrijven die gebruikers de mogelijkheid geven om zich uit te schrijven als ze niet tevreden zijn met de aangeboden diensten.

Bottom Line: Is Trendgram.io een zwendel?

Na een grondig onderzoek is het duidelijk dat Trendgram.io aanzienlijke rode vlaggen werpt en kenmerken vertoont die synoniem zijn met oplichting. Van ondoorzichtige operationele procedures tot overdreven statistieken en dwingende verkooptactieken, de tekenen van bedrog zijn duidelijk zichtbaar.

Hoewel het kweken van volgers op sociale media van het grootste belang is voor elk bedrijf, zou niemand hier misbruik van moeten maken en hen moeten bedriegen. Er zijn meer legitieme manieren waarop bedrijven volgers kunnen aantrekken.

Dit artikel is geschreven door een vrijwilliger van een scam fighter. Als u van mening bent dat het bovenstaande artikel onnauwkeurigheden bevat of relevante informatie moet bevatten, neem dan contact op met ScamAdviser.com via dit formulier.

Meld een scam!

Ben je gevallen voor een hoax, heb je een namaakproduct gekocht? Rapporteer de site en waarschuw anderen!

Hulp en informatie

Populaire verhalen

Naarmate de invloed van het internet toeneemt, neemt ook de prevalentie van online oplichting toe. Er zijn oplichters die allerlei soorten beweringen doen om slachtoffers online in de val te lokken - van valse investeringsmogelijkheden tot online winkels - en het internet stelt hen in staat om vanuit elk deel van de wereld anoniem te opereren. Het herkennen van online oplichting is een belangrijke vaardigheid, omdat de virtuele wereld steeds meer deel uitmaakt van elk facet van ons leven. De onderstaande tips helpen je de tekenen te herkennen die erop kunnen wijzen dat een website een zwendel kan zijn. Gezond verstand: Te mooi om waar te zijn Als je online op zoek gaat naar goederen, kan een geweldige deal heel aanlokkelijk zijn. Een Gucci tas of een nieuwe iPhone voor de helft van de prijs? Wie zou zo'n deal niet willen? Oplichters weten dit ook en proberen er misbruik van te maken. Als een online deal te mooi lijkt om waar te zijn, denk dan twee keer na en controleer alles dubbel. De makkelijkste manier om dit te doen is door hetzelfde product te bekijken op concurrerende websites (die je vertrouwt). Als het prijsverschil enorm is, is het misschien beter om de rest van de website te controleren. Bekijk de links naar sociale media Sociale media vormen tegenwoordig een belangrijk onderdeel van e-commercebedrijven en consumenten verwachten vaak dat online winkels aanwezig zijn op sociale media. Oplichters weten dit en plaatsen vaak logo's van sociale mediasites op hun websites. Krabben onder

Dus het ergste is gebeurd - je realiseert je dat je te snel je geld hebt gegeven en dat de site die je hebt gebruikt een scam was - wat nu? Ten eerste, wanhoop niet!!! Als je denkt dat je bent opgelicht, is het eerste wat je moet doen als je een probleem hebt gewoon je geld terugvragen. Dit is de eerste en makkelijkste stap om te bepalen of je te maken hebt met een echt bedrijf of met oplichters. Helaas is je geld terugkrijgen van een oplichter niet zo eenvoudig als het gewoon vragen. Als je inderdaad te maken hebt met oplichters, varieert de procedure (en de kans) om je geld terug te krijgen afhankelijk van de betaalmethode die je hebt gebruikt. PayPal Debetkaart/Creditkaart Overschrijving Overschrijving Google Betalen Bitcoin PayPal Als je PayPal hebt gebruikt, heb je een grote kans dat je je geld terugkrijgt als je bent opgelicht. Op hun website kun je binnen 180 kalenderdagen na je aankoop een geschil indienen. Voorwaarden om een geschil in te dienen: De eenvoudigste situatie is dat je bij een online winkel hebt besteld en dat het niet is aangekomen. In dit geval is dit wat PayPal stelt: "Als je bestelling nooit aankomt en de verkoper geen bewijs van verzending of levering kan overleggen, krijg je je geld volledig terug. Zo simpel is het." De oplichter heeft je een heel ander artikel gestuurd. Je hebt bijvoorbeeld een PlayStation 4 besteld, maar in plaats daarvan alleen een Playstation-controller ontvangen. De staat van het