9 Legitieme sites voor het verhandelen van virtuele items in 2022

april 10, 2021

De markt voor virtuele in-game items zoals schilden, skins, wapens, enzovoort is de afgelopen jaren explosief gegroeid, vooral door een toename in multiplayer online gaming. De wereldwijde markt voor virtuele goederen zal in 2025 naar schatting $189,76 miljard bedragen en sommige items worden nu al voor miljoenen verkocht.

Overal ter wereld duiken marktplaatsen op om de handel in in-game items te vergemakkelijken. De primaire verkoper is meestal de uitgever van de game, maar er is ook een bloeiende secundaire markt voor deze items. Transacties tussen spelers zijn ook heel gewoon en sommige spelers verkopen zelfs hele accounts online.

In-game items zijn het brood en boter van game-uitgevers die free-to-play games hebben uitgebracht. Het idee is om spelers cosmetische items, seizoenspasjes enz. te laten kopen en zo extra extraatjes in het spel te bieden. Het probleem is echter dat deze miljardenmarkt letterlijk geen regels of voorschriften heeft.

Wat zijn de risico's van het verhandelen van virtuele goederen?

Als je spullen rechtstreeks van de speluitgever koopt, is er meestal geen risico. Maar hoe zit het met dat speciale schild dat uit de gamewinkel is gehaald, maar wel verkrijgbaar is op eBay? Absoluut een no-no!

Een lijst met risico's die we zijn tegengekomen bij het kopen en verhandelen van gameschilden, skins en wapens:

  • Het tegenpartijrisico bij peer-to-peer handel is enorm, vooral bij dure items. Valsspelen komt veel voor omdat het stelen van virtuele goederen ter waarde van duizenden dollars veel makkelijker is dan het beroven van een bank.
  • De digitale rechten rond deze items zijn nog steeds niet duidelijk en sommige gameontwikkelaars willen niet dat spelers in-game items onderling verhandelen op dezelfde manier als fysieke goederen zoals kleding of boeken.
  • Sommige grote bedrijven, zoals Blizzard, verbieden spelers om in-game virtuele items te verhandelen. Omgekeerd kunnen websites en gamers die dergelijke items verkopen door Blizzard voor de rechter worden gesleept.
  • Gamers moeten vertrouwen op particuliere en gecentraliseerde marktplaatsen om items te verhandelen. De derde partij bewaart het item en het geld als een escrow service. Het probleem is dat deze marktplaatsen ook gehackt kunnen worden en je items gestolen kunnen worden.
  • Omdat virtuele goederen worden verkocht op een gecentraliseerd platform, worden betalingen meestal gedaan in fiatvaluta zoals dollars en euro's. Dit betekent dat er veel bankkosten zijn. Dit betekent dat er veel bureaucratische rompslomp is voor banken en hoge kosten voor grensoverschrijdende betalingen.
  • Gamers stellen zichzelf bloot aan gegevensdiefstal en financiële fraude door gebruik te maken van marktplaatsen voor handel op afstand die mogelijk niet voldoende beveiligd zijn.
  • De meeste marktplaatsen hebben een slechte klantenservice en het is moeilijk om je geld terug te krijgen als je problemen ondervindt.

Hoe kun je veilig blijven?

Hoewel virtuele goederen erg lucratief zijn voor gamers en gebruikers om interactie te hebben met de virtuele wereld, is de huidige rechtsonzekerheid zorgwekkend. Veel uitgevers van games, zoals Steam, bieden echter zelf een handelsplatform aan spelers. Hier volgen enkele tips om je te helpen navigeren op de marktplaatsen voor virtuele items.

  • Controleer op handelsbeperkingen en in-game handelsopties voordat je op zoek gaat naar een extern platform.
  • Doe een achtergrondcheck van websites die je wilt gebruiken en controleer beoordelingen voordat je geld aan iemand betaalt.
  • Wees op je hoede voor te aantrekkelijke transacties. Klik niet op links van kopers of verkopers om te handelen en blijf bij het primaire handelsplatform. Verplaats de discussie nooit naar een ander platform dan de marktplaats
  • Als je hebt besloten welk item je wilt kopen, controleer dan de waarde ervan op andere websites of gamerforums. Verkopers kunnen proberen je een goedkoop item voor honderden dollars te verkopen. Vergeet niet dat je echt geld gebruikt om virtuele voorwerpen te kopen waarvan de waarde wordt bepaald door hun zeldzaamheid.
  • Leen een item nooit uit of draag het item nooit over aan iemand online. Wees op je hoede voor mensen die je in-game credits of sleutels aanbieden in ruil voor een duur item.
  • Handel nooit op platforms zoals eBay of Craigslist. Deze platforms zijn niet gemaakt voor het verkopen van virtuele goederen.
  • Gebruik voor online games en marktplaatsenniet hetzelfde wachtwoord dat je gebruikt voor je e-mail-, bank- of sociale media-accounts.

9 Legitieme en betrouwbare websites voor het verhandelen van virtuele items in games

Hier vermelden we een aantal betrouwbare websites die je kunt gebruiken om je in-game activa te kopen of te verkopen. We vermelden alleen secundaire en externe marktplaatsen omdat de meeste game-uitgevers ook hun eigen officiële winkels hebben.

Items marktplaats
G2G
PlayerAuctions
GVGMall
SEA-gamerwinkel
DMarkt
Loothunt
EpicNPC
Gameflip
Bitskins

G2G

In oktober 2015 werd Gamer2Gamer Global Pte Ltd (Singapore) opgericht en in 2019 werd Gamer2Gamer Sdn Bhd (Maleisië) een volledige dochteronderneming. G2G Solution Suite biedt een uitgebreide online marktplaatsoplossing voor gamers om alles wat met gaming te maken heeft met een gerust hart te kopen en verkopen. G2G werkt momenteel aan het prototype voor verdere ondersteuning van digitale downloads van games, esports-gerelateerde beroepen en digitale strips.

PlayerAuctions

PlayerAuctions is een digitale marktplaats die kopers en verkopers van verschillende soorten gamegenres met elkaar in contact brengt, zoals MMO-games (Massively multiplayer online game), FPS-games (First-person shooters), MOBA-games (Multiplayer online battle arena), mobiele games, survivalgames, battle royale-games enzovoort, zodat ze digitale activa kunnen kopen en verkopen. Dit zijn onder andere in-game valuta (goud, munten en cash shop-valuta), items, skins, accounts, power levelling- en boosting-services en cd-sleutels voor games en applicaties. De site is een neutrale marktplaats die de handel tussen spelers voor populaire online games ondersteunt.

GVGMall

GVGMall.com werd opgericht in december 2004 als het meest concurrerende handelsplatform voor virtuele diensten op MMORPG. Het heeft meer dan 1 miljoen geregistreerde leden uit meer dan 100 landen wereldwijd. Gebruikers kunnen veilig game-gerelateerde behoeften zoals game golds, items, prepaid kaarten, Power Leveling van deze markt leveren.

SEA Gamer Winkel

SEA Gamer Mall Sdn Bhd is een gevestigd wereldwijd digitaal goederen- en dienstenplatform voor gamers, gameontwikkelaars en uitgevers. Het bedrijf is wereldwijd actief met 4 kantoren in Maleisië, China, Thailand en Indonesië. Het platform is het snelst groeiende online digitale handels- en dienstenplatform voor games in Zuidoost-Azië in de afgelopen 10 jaar.

DMarket

DMarket is een cross-chain marktplaats voor de handel in alle mogelijke NFT's en virtuele items, en technologie voor het bouwen van metaverses. DMarket is een van 's werelds grootste handelsplatformen voor NFT's. DMarket's technologie voor het bouwen van metaverses is gemaakt voor merken, influencers, videogames, esports-organisaties, omroepen of andere entiteiten.

Loothunt

Loothunt is een player-to-player marktplaats met als doel spelers van over de hele wereld te helpen bij het verkopen of kopen van virtuele goederen of diensten voor een online game. Het heeft verschillende functies geïmplementeerd zodat kopers erop kunnen vertrouwen dat ze van een betrouwbare bron kopen. Je kunt de reputatie van elke gebruiker, zijn handelservaring, accountniveau en andere noodzakelijke informatie controleren om de beste winkelervaring te garanderen. Daarnaast krijgen gebruikers verschillende soorten badges toegewezen, afhankelijk van hun activiteit op Loothunt.

EpicNPC Marktplaats

EpicNPC Marketplace is een marktplaatsplatform voor games waarop gamers game-accounts en -diensten kunnen kopen, verkopen of verhandelen. Als er sprake is van oplichting bij een Persoonlijke Tussenpersoon-transactie, terwijl de tussenpersoon de controle heeft over het account, zal Epicnpc een onderzoek instellen. Op basis van dit onderzoek kan de tussenpersoonvergoeding worden terugbetaald en kan een gedeeltelijke compensatie worden uitgekeerd aan het slachtoffer. De gedeeltelijke vergoeding is beperkt tot een maximum van $100.

Gameflip

Sinds de lancering in 2015 hebben de 6 miljoen loyale leden van de Gameflip-gemeenschap meer dan $120M veilig verhandeld op het Gameflip-platform. Het Gameflip-platform maakt gebruik van milieuvriendelijke en duurzame technologie die de voordelen van blockchaintechnologie biedt zonder al haar complexiteit. Transacties binnen het Gameflip Platform zijn volledig veilig met behulp van fiat of cryptocurrencies, vereisen geen mining of gas fees en hebben ingebouwde naleving van de regelgeving.

Bitskins

BitSkins, Inc. is een in San Francisco gevestigd bedrijf dat is opgericht door veteranen uit de gaming- en betalingsindustrie. Gebruikers kunnen geld toevoegen in specifieke waarden (5, 10, 25, etc.). Zodra er geld is toegevoegd aan BitSkins kunnen gebruikers dit gebruiken om in-game items te kopen bij BitSkins. Zodra een item gekocht is en als het gemarkeerd is als direct opneembaar, is het direct opneembaar in de Steam inventaris van de gebruiker. Fondsen van transacties die gedeeltelijk zijn uitgegeven zijn mogelijk niet beschikbaar voor restitutie. Restituties voor stortingen in cryptocurrency zijn op dit moment niet beschikbaar. Alle aankopen van items worden niet terugbetaald als ze eenmaal zijn uitgevoerd. Stortingen kunnen alleen in aanmerking komen voor restitutie als het werd veroorzaakt door een fout aan de kant van de site.


Bronnen: Wikipedia

Meld een scam!

Ben je gevallen voor een hoax, heb je een namaakproduct gekocht? Rapporteer de site en waarschuw anderen!

Hulp en informatie

Populaire verhalen

Naarmate de invloed van het internet toeneemt, neemt ook de prevalentie van online oplichting toe. Er zijn oplichters die allerlei soorten beweringen doen om slachtoffers online in de val te lokken - van valse investeringsmogelijkheden tot online winkels - en het internet stelt hen in staat om vanuit elk deel van de wereld anoniem te opereren. Het herkennen van online oplichting is een belangrijke vaardigheid, omdat de virtuele wereld steeds meer deel uitmaakt van elk facet van ons leven. De onderstaande tips helpen je de tekenen te herkennen die erop kunnen wijzen dat een website een zwendel kan zijn. Gezond verstand: Te mooi om waar te zijn Als je online op zoek gaat naar goederen, kan een geweldige deal heel aanlokkelijk zijn. Een Gucci tas of een nieuwe iPhone voor de helft van de prijs? Wie zou zo'n deal niet willen? Oplichters weten dit ook en proberen er misbruik van te maken. Als een online deal te mooi lijkt om waar te zijn, denk dan twee keer na en controleer alles dubbel. De makkelijkste manier om dit te doen is door hetzelfde product te bekijken op concurrerende websites (die je vertrouwt). Als het prijsverschil enorm is, is het misschien beter om de rest van de website te controleren. Bekijk de links naar sociale media Sociale media vormen tegenwoordig een belangrijk onderdeel van e-commercebedrijven en consumenten verwachten vaak dat online winkels aanwezig zijn op sociale media. Oplichters weten dit en plaatsen vaak logo's van sociale mediasites op hun websites. Krabben onder

Dus het ergste is gebeurd - je realiseert je dat je te snel je geld hebt gegeven en dat de site die je hebt gebruikt een scam was - wat nu? Ten eerste, wanhoop niet!!! Als je denkt dat je bent opgelicht, is het eerste wat je moet doen als je een probleem hebt gewoon je geld terugvragen. Dit is de eerste en makkelijkste stap om te bepalen of je te maken hebt met een echt bedrijf of met oplichters. Helaas is je geld terugkrijgen van een oplichter niet zo eenvoudig als het gewoon vragen. Als je inderdaad te maken hebt met oplichters, varieert de procedure (en de kans) om je geld terug te krijgen afhankelijk van de betaalmethode die je hebt gebruikt. PayPal Debetkaart/Creditkaart Overschrijving Overschrijving Google Betalen Bitcoin PayPal Als je PayPal hebt gebruikt, heb je een grote kans dat je je geld terugkrijgt als je bent opgelicht. Op hun website kun je binnen 180 kalenderdagen na je aankoop een geschil indienen. Voorwaarden om een geschil in te dienen: De eenvoudigste situatie is dat je bij een online winkel hebt besteld en dat het niet is aangekomen. In dit geval is dit wat PayPal stelt: "Als je bestelling nooit aankomt en de verkoper geen bewijs van verzending of levering kan overleggen, krijg je je geld volledig terug. Zo simpel is het." De oplichter heeft je een heel ander artikel gestuurd. Je hebt bijvoorbeeld een PlayStation 4 besteld, maar in plaats daarvan alleen een Playstation-controller ontvangen. De staat van het