10 Legitieme Beleggings- en Fondsbeheerders in 2023

januari 26, 2023

Wat is beleggingsbeheer?

In gewone woorden verwijst beleggingsbeheer naar het beheren van financiële activa, het voorstellen van beleggingsstrategieën en het kopen en verkopen van beleggingen. Je kunt het ook geldbeheer, portefeuillebeheer, vermogensbeheer of vermogensbeheer noemen.

Hoewel je het zelf kunt doen, kiezen beleggers er meestal voor om een beleggingsadviseur of fondsmanager in te huren, omdat er veel marktonderzoek voor nodig is. Beleggingsmanagers bieden de beste beleggingsstrategie op basis van de risicobereidheid, winstdoelstellingen, huidige instroom en zelfs leeftijd van de klant. Hoewel het formuleren van een strategie één onderdeel is, bewaken ze ook de beleggingen en beheren ze in de meeste gevallen actief de portefeuille voor hun klanten.

Risico's van vertrouwen op beleggings- of fondsbeheerders

  • Omdat je je geld aan een derde partij geeft, is er altijd een zeker risico aan verbonden
  • Advies en aanbevelingen van managers worden niet altijd waargemaakt
  • Fondsbeheerders zijn werknemers van een grotere investeringsmaatschappij en kunnen zelf fraude plegen

Hoe herken je frauduleuze beleggingsadviseurs en -beheerders

Beleggingsbeheer en -advies zitten vol oplichters omdat iedereen kan beweren een beleggingsbeheerder te zijn. In de meeste landen is de titel zelf niet beschermd en is er geen certificaat nodig. Het komt vaak voor dat een oplichter zich voordoet als een legitieme beleggingsonderneming of een werknemer daarvan en vervolgens de belegger leegrooft.

Ons advies:

Over het algemeen nemen professionele beleggingsondernemingen alleen rekeningen aan die minstens $ 100.000 kunnen investeren. De reden is simpel: de kosten van hun advies en transactiekosten zijn gewoon te hoog voor het bedrag dat kan worden geïnvesteerd. Een vermogensbeheerder die bereid is te werken voor een lagere investering is waarschijnlijk geen echte vermogensbeheerder. Als je minder hebt om in te beleggen, raden we je aan contact op te nemen met je bank voor een betrouwbaar beleggingsproduct.

Andere tips:

  • Beleggingsmanagers die gratis e-mailaccounts zoals Gmail gebruiken zijn uiterst verdacht
  • Vermijd beleggingsvergelijkingssites, omdat deze in de meeste gevallen zeer dubieus zijn.
  • Let op details in het investeringscontract en controleer of het bedrijf daadwerkelijk al een aantal jaar bestaat.
  • Weiger om overhaast een investering te doen, oplichters proberen u onder druk te zetten en geven u geen tijd om na te denken.
  • Wees op uw hoede voor onrealistische winstclaims en moeilijk te geloven aanbiedingen
  • Valse beleggingsproducten worden op grote schaal online verkocht, dus zorg ervoor dat het een geregistreerd instrument is

Elke entiteit voor financiële diensten staat geregistreerd bij de lokale toezichthouder en het is altijd raadzaam om hun achtergrond te controleren voordat je geld overmaakt.

10 legitieme fondsbeheerders en vermogensbeheerders

Het kan moeilijk zijn om iemand te vinden om je geld aan toe te vertrouwen, vooral met het grote aantal beschikbare opties. Hier zetten we de grootste en populairste vermogensbeheerders van over de hele wereld op een rij.

Naam Activa onder beheer (AUM)
BlackRock 8,7 biljoen dollar
Vanguard Groep $6,2 biljoen
UBS Groep $3,5 biljoen
State Street Wereldwijde Adviseurs $3,5 biljoen
Fidelity $ 3,3 biljoen
Allianz $ 2,8 biljoen
JPMorgan Chase $3 biljoen
Bank van New York Mellon $ 2 biljoen
Kapitaalgroep $1,7 biljoen
Pacific Investment Management Company (PIMCO) $ 2,2 biljoen

*AUM is de totale marktwaarde van de beleggingen die een bedrijf namens zijn klanten beheert.

BlackRock

BlackRock, Inc. is een Amerikaanse multinationale onderneming voor beleggingsbeheer gevestigd in New York City. BlackRock werd opgericht in 1988, aanvankelijk als een institutionele vermogensbeheerder voor risicobeheer en vastrentende waarden, en is 's werelds grootste vermogensbeheerder, met een beheerd vermogen van 9,5 biljoen dollar per oktober 2021. BlackRock is wereldwijd actief met 70 kantoren in 30 landen en klanten in 100 landen.

Vanguard Group

The Vanguard Group, Inc. is een Amerikaanse geregistreerde beleggingsadviseur gevestigd in Malvern, Pennsylvania met ongeveer $7 biljoen aan wereldwijd beheerd vermogen per 13 januari 2021. Het is de grootste aanbieder van beleggingsfondsen en de op één na grootste aanbieder van exchange-traded funds (ETF's) ter wereld, na iShares van BlackRock. Naast beleggingsfondsen en ETF's biedt Vanguard makelaarsdiensten, variabele en vaste lijfrentes, educatieve accountdiensten, financiële planning, vermogensbeheer en trustdiensten.

UBS Groep

UBS Group AG is een Zwitserse multinationale investeringsbank en financiële dienstverlener opgericht en gevestigd in Zwitserland. Het bedrijf heeft een gezamenlijk hoofdkantoor in de steden Zürich en Basel en is aanwezig in alle belangrijke financiële centra als de grootste Zwitserse bankinstelling en de grootste private bank ter wereld. Naast private banking biedt UBS vermogensbeheer, vermogensbeheer en investeringsbankdiensten voor particuliere, zakelijke en institutionele klanten met internationale service.

State Street Global Advisors (SSGA)

State Street Global Advisors (SSGA) is de beleggingsbeheerdivisie van State Street Corporation en 's werelds op drie na grootste vermogensbeheerder, met bijna $ 3,59 biljoen (USD) aan beheerd vermogen per 31 maart 2021. Het bedrijf verleent diensten aan financiële klanten door het creëren en beheren van beleggingsstrategieën voor overheden, bedrijven, schenkingen, stichtingen zonder winstoogmerk, corporate treasurers en CFO's, vermogensbeheerders, financiële adviseurs en andere tussenpersonen over de hele wereld.

Fidelity Investments

Fidelity Investments Inc., meestal Fidelity genoemd, vroeger Fidelity Management & Research of FMR, is een Amerikaanse multinationale financiële dienstverlener gevestigd in Boston, Massachusetts. Het bedrijf werd opgericht in 1946 en is een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld met $ 4,9 biljoen aan vermogen onder beheer per juni 2020 en een gecombineerd totaal klantenvermogen van $ 8,3 biljoen. Fidelity Investments exploiteert een makelaarsbedrijf, beheert een grote familie van beleggingsfondsen, biedt fondsdistributie en beleggingsadvies, pensioendiensten, indexfondsen, vermogensbeheer, cryptocurrency, uitvoering en clearing van effecten, vermogensbewaring en levensverzekeringen.

Allianz

Allianz SE is een Duitse multinationale financiële dienstverlener met hoofdkantoor in München, Duitsland. De kernactiviteiten zijn verzekeringen en vermogensbeheer. Haar vermogensbeheerdivisie, die bestaat uit PIMCO, Allianz Global Investors en Allianz Real Estate, heeft €2.432 miljard aan vermogen onder beheer (AuM), waarvan €1.775 miljard aan vermogen van derden (Q1 2021).

JPMorgan Chase

JPMorgan Chase & Co. is een Amerikaanse multinationale investeringsbank en financiële dienstverlener met hoofdkantoor in New York City. Op 30 juni 2021 is JPMorgan Chase de grootste bank in de Verenigde Staten, de grootste bank ter wereld op basis van marktkapitalisatie en de op vier na grootste wereldwijd in termen van totale activa, met een beheer van 3,684 biljoen dollar.

Bank van New York Mellon

De Bank of New York Mellon Corporation, beter bekend als BNY Mellon, is een Amerikaanse holding voor investeringsbankdiensten met hoofdkantoor in New York City. BNY Mellon is ontstaan uit de fusie van The Bank of New York en Mellon Financial Corporation in 2007. Het is 's werelds grootste depotbank en vermogensbeheerder, met $ 2,2 biljoen aan beheerd vermogen en $ 41,7 biljoen aan bewaard vermogen in het tweede kwartaal van 2021.

Capital Group

Capital Group is een Amerikaanse financiële dienstverlener. Het behoort tot 's werelds oudste en grootste organisaties voor beleggingsbeheer, met meer dan $ 2,6 biljoen aan beheerd vermogen. Capital Group werd in 1931 opgericht in Los Angeles, Californië, is in particuliere handen en heeft wereldwijd kantoren in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië en Europa. Capital biedt een scala aan producten gericht op actief beheer, waaronder meer dan 40 beleggingsfondsen via haar dochteronderneming American Funds Distributors, evenals afzonderlijk beheerde accounts (of collectieve beleggingstrusts), private equity, beleggingsdiensten voor vermogende beleggers in de VS.

Pacific Investment Management Company (PIMCO)

PIMCO (Pacific Investment Management Company, LLC) is een Amerikaanse beleggingsbeheerder die zich richt op actief vastrentend beheer wereldwijd. PIMCO beheert beleggingen in vele activaklassen zoals vastrentende waarden, aandelen, grondstoffen, assetallocatie, ETF's, hedgefondsen en private equity. PIMCO is een van de grootste beleggingsbeheerders en beheert actief meer dan $ 2,21 biljoen aan activa voor centrale banken, staatsfondsen, pensioenfondsen, bedrijven, stichtingen en schenkingen en individuele beleggers over de hele wereld. Het hoofdkantoor van PIMCO is gevestigd in Newport Beach, Californië.

Bronnen: Wikipedia

Meld een scam!

Ben je gevallen voor een hoax, heb je een namaakproduct gekocht? Rapporteer de site en waarschuw anderen!

Hulp en informatie

Populaire verhalen

Naarmate de invloed van het internet toeneemt, neemt ook de prevalentie van online oplichting toe. Er zijn oplichters die allerlei soorten beweringen doen om slachtoffers online in de val te lokken - van valse investeringsmogelijkheden tot online winkels - en het internet stelt hen in staat om vanuit elk deel van de wereld anoniem te opereren. Het herkennen van online oplichting is een belangrijke vaardigheid, omdat de virtuele wereld steeds meer deel uitmaakt van elk facet van ons leven. De onderstaande tips helpen je de tekenen te herkennen die erop kunnen wijzen dat een website een zwendel kan zijn. Gezond verstand: Te mooi om waar te zijn Als je online op zoek gaat naar goederen, kan een geweldige deal heel aanlokkelijk zijn. Een Gucci tas of een nieuwe iPhone voor de helft van de prijs? Wie zou zo'n deal niet willen? Oplichters weten dit ook en proberen er misbruik van te maken. Als een online deal te mooi lijkt om waar te zijn, denk dan twee keer na en controleer alles dubbel. De makkelijkste manier om dit te doen is door hetzelfde product te bekijken op concurrerende websites (die je vertrouwt). Als het prijsverschil enorm is, is het misschien beter om de rest van de website te controleren. Bekijk de links naar sociale media Sociale media vormen tegenwoordig een belangrijk onderdeel van e-commercebedrijven en consumenten verwachten vaak dat online winkels aanwezig zijn op sociale media. Oplichters weten dit en plaatsen vaak logo's van sociale mediasites op hun websites. Krabben onder

Dus het ergste is gebeurd - je realiseert je dat je te snel je geld hebt gegeven en dat de site die je hebt gebruikt een scam was - wat nu? Ten eerste, wanhoop niet!!! Als je denkt dat je bent opgelicht, is het eerste wat je moet doen als je een probleem hebt gewoon je geld terugvragen. Dit is de eerste en makkelijkste stap om te bepalen of je te maken hebt met een echt bedrijf of met oplichters. Helaas is je geld terugkrijgen van een oplichter niet zo eenvoudig als het gewoon vragen. Als je inderdaad te maken hebt met oplichters, varieert de procedure (en de kans) om je geld terug te krijgen afhankelijk van de betaalmethode die je hebt gebruikt. PayPal Debetkaart/Creditkaart Overschrijving Overschrijving Google Betalen Bitcoin PayPal Als je PayPal hebt gebruikt, heb je een grote kans dat je je geld terugkrijgt als je bent opgelicht. Op hun website kun je binnen 180 kalenderdagen na je aankoop een geschil indienen. Voorwaarden om een geschil in te dienen: De eenvoudigste situatie is dat je bij een online winkel hebt besteld en dat het niet is aangekomen. In dit geval is dit wat PayPal stelt: "Als je bestelling nooit aankomt en de verkoper geen bewijs van verzending of levering kan overleggen, krijg je je geld volledig terug. Zo simpel is het." De oplichter heeft je een heel ander artikel gestuurd. Je hebt bijvoorbeeld een PlayStation 4 besteld, maar in plaats daarvan alleen een Playstation-controller ontvangen. De staat van het