10 administratori de fonduri și investiții legitime în 2023

ianuarie 26, 2023

Ce este managementul investițiilor?

În cuvinte simple, gestionarea investițiilor se referă la gestionarea activelor financiare, sugerarea strategiei de investiții și cumpărarea și vânzarea de investiții. De asemenea, se poate numi gestionare a banilor, gestionare de portofolii, gestionare de active sau gestionare a averii.

Deși o puteți face singur, investitorii pot alege, în general, să angajeze un consilier de investiții sau un manager de fonduri, deoarece necesită o cercetare substanțială a pieței. Managerii de investiții vor oferi cea mai bună strategie de investiții pe baza apetitului la risc al clientului, a obiectivelor de profit, a intrărilor curente și chiar a vârstei. În timp ce formularea unei strategii este o parte, aceștia monitorizează, de asemenea, investițiile și, în cele mai multe cazuri, gestionează în mod activ portofoliul pentru clienții lor.

Riscurile pe care le implică încrederea în managerii de investiții sau de fonduri

  • Deoarece vă dați banii unei terțe părți, aceștia vor avea întotdeauna un anumit grad de risc
  • Este posibil casfaturile și recomandările managerilor să nu se materializeze întotdeauna
  • Managerii de fonduri sunt angajați ai unei societăți de investiții mai mari și pot comite ei înșiși fraude.

Cum să recunoașteți consilierii și managerii de investiții frauduloși

Gestionarea și consultanța în domeniul investițiilor sunt pline de escroci, deoarece oricine poate pretinde că este un manager de investiții. În majoritatea țărilor, titlul în sine nu este protejat și nu este nevoie de niciun certificat. În mod frecvent, un escroc se dă drept o firmă de investiții legitimă sau un angajat al uneia și apoi jefuiește investitorul.

Sfatul nostru:

În general, firmele de investiții profesioniste acceptă doar conturi care pot investi cel puțin 100.000 de dolari. Motivul este simplu; costurile consultanței lor și comisioanele de tranzacție sunt pur și simplu prea mari pentru suma care poate fi investită. Un manager de investiții dispus să lucreze pentru o investiție mai mică probabil că nu este un manager de investiții adevărat. Dacă aveți mai puțin pentru a investi, vă recomandăm să contactați banca dumneavoastră pentru un produs de investiții de încredere.

Alte sfaturi:

  • Managerii de investiții care folosesc conturi de e-mail gratuite, cum ar fi Gmail, sunt extrem de suspecți
  • Evitați site-urile de comparare a investițiilor, deoarece acestea sunt în majoritatea cazurilor foarte dubioase
  • Fiți atenți la detaliile din contractul de investiții și asigurați-vă că firma există efectiv de mai mulți ani.
  • Refuzați să vă grăbiți să faceți o investiție, escrocii încearcă să vă preseze, fără să vă lase timp să vă gândiți bine la lucruri.
  • Feriți-vă de pretențiile nerealiste de profit și de ofertele greu de crezut
  • Produsele de investiții false sunt vândute în mod frecvent online, așa că asigurați-vă că este vorba de un instrument înregistrat

Orice entitate de servicii financiare va fi înregistrată la autoritatea locală de reglementare și este întotdeauna recomandabil să faceți o verificare a antecedentelor acesteia înainte de a transfera bani.

10 administratori de fonduri și firme de gestionare a activelor legale

Ar putea fi dificil să găsești pe cineva căruia să îi încredințezi banii tăi, mai ales cu numărul mare de opțiuni disponibile. Aici enumerăm cele mai mari și cele mai populare firme de gestionare a investițiilor din întreaga lume.

Nume Active sub administrare (AUM)
BlackRock 8,7 trilioane de dolari
Grupul Vanguard 6,2 trilioane de dolari
Grupul UBS 3,5 trilioane de dolari
State Street Global Advisors 3,5 trilioane de dolari
Fidelity 3,3 trilioane de dolari
Allianz 2,8 trilioane de dolari
JPMorgan Chase 3 trilioane de dolari
Bank of New York Mellon 2 trilioane de dolari
Capital Group 1,7 trilioane de dolari
Pacific Investment Management Company (PIMCO) 2,2 trilioane de dolari

*AUM reprezintă valoarea totală de piață a investițiilor pe care o societate le administrează în numele clienților săi.

BlackRock

BlackRock, Inc. este o corporație multinațională americană de gestionare a investițiilor cu sediul în New York. Înființată în 1988, inițial ca manager de active instituționale de gestionare a riscurilor și a veniturilor fixe, BlackRock este cel mai mare manager de active din lume, cu active administrate în valoare de 9.500 de miliarde de dolari SUA în octombrie 2021. BlackRock operează la nivel global, cu 70 de birouri în 30 de țări și clienți în 100 de țări.

Grupul Vanguard

The Vanguard Group, Inc. este un consilier de investiții înregistrat american cu sediul în Malvern, Pennsylvania, cu aproximativ 7.000 de miliarde de dolari în active globale aflate în administrare, la 13 ianuarie 2021. Este cel mai mare furnizor de fonduri mutuale și al doilea mare furnizor de fonduri tranzacționate la bursă (ETF) din lume, după iShares de la BlackRock. Pe lângă fonduri mutuale și ETF-uri, Vanguard oferă servicii de brokeraj, anuități variabile și fixe, servicii de conturi educaționale, planificare financiară, gestionare de active și servicii de trust.

Grupul UBS

UBS Group AG este o bancă multinațională elvețiană de investiții și o companie de servicii financiare fondată și cu sediul în Elveția. Cu sediul central comun în orașele Zürich și Basel, își menține prezența în toate centrele financiare importante, fiind cea mai mare instituție bancară elvețiană și cea mai mare bancă privată din lume. În afară de serviciile bancare private, UBS oferă servicii de gestionare a averii, de gestionare a activelor și servicii bancare de investiții pentru clienți privați, corporativi și instituționali, cu servicii internaționale.

State Street Global Advisors (SSGA)

State Street Global Advisors (SSGA) este divizia de gestionare a investițiilor a State Street Corporation și al patrulea cel mai mare administrator de active din lume, cu active gestionate în valoare de aproape 3.590 miliarde de dolari (USD) la 31 martie 2021. Compania oferă servicii clienților financiari prin crearea și gestionarea strategiilor de investiții pentru guverne, corporații, fonduri de investiții, fundații non-profit, trezorieri și directori financiari ai companiilor, administratori de active, consilieri financiari și alți intermediari din întreaga lume.

Fidelity Investments

Fidelity Investments Inc., denumită în mod obișnuit Fidelity, anterior Fidelity Management & Research sau FMR, este o corporație americană multinațională de servicii financiare cu sediul în Boston, Massachusetts. Compania a fost înființată în 1946 și este unul dintre cei mai mari administratori de active din lume, cu active administrate în valoare de 4.900 de miliarde de dolari în iunie 2020 și un număr total combinat de active ale clienților în valoare de 8.300 de miliarde de dolari. Fidelity Investments operează o firmă de brokeraj, gestionează o familie mare de fonduri mutuale, oferă distribuție de fonduri și consultanță în investiții, servicii de pensionare, fonduri de indici, gestionare a averii, criptomonede, execuție și compensare de valori mobiliare, custodie de active și asigurări de viață.

Allianz

Allianz SE este o companie multinațională germană de servicii financiare cu sediul central în München, Germania. Activitățile sale principale sunt asigurările și gestionarea activelor. Divizia sa de gestionare a activelor, formată din PIMCO, Allianz Global Investors și Allianz Real Estate, are active în administrare (AuM) în valoare de 2 432 miliarde de euro, din care 1 775 miliarde de euro sunt active ale terților (T1 2021).

JPMorgan Chase

JPMorgan Chase & Co. este o bancă de investiții multinațională americană și un holding de servicii financiare cu sediul central la New York. La 30 iunie 2021, JPMorgan Chase este cea mai mare bancă din Statele Unite, cea mai mare bancă din lume în funcție de capitalizarea bursieră și a cincea la nivel mondial în ceea ce privește activele totale, controlând 3.684 de miliarde de dolari.

Bank of New York Mellon

Bank of New York Mellon Corporation, cunoscută în mod obișnuit sub numele de BNY Mellon, este un holding american de servicii bancare de investiții cu sediul central în New York. BNY Mellon a fost formată în urma fuziunii dintre The Bank of New York și Mellon Financial Corporation în 2007. Este cea mai mare bancă custode și companie de servicii de administrare a activelor din lume, cu 2.200 de miliarde de dolari în active administrate și 41.700 de miliarde de dolari în active aflate în custodie în al doilea trimestru al anului 2021.

Grupul Capital

Capital Group este o companie americană de servicii financiare. Se numără printre cele mai vechi și mai mari organizații de gestionare a investițiilor din lume, cu peste 2.600 de miliarde de dolari în active gestionate. Fondată în Los Angeles, California, în 1931, este o companie privată și are birouri în întreaga lume, în America, Asia, Australia și Europa. Capital oferă o gamă de produse axate pe gestionarea activă, inclusiv peste 40 de fonduri mutuale prin intermediul filialei sale, American Funds Distributors, precum și conturi administrate separat (sau trusturi de investiții colective), capital privat, servicii de investiții pentru investitorii cu valoare netă ridicată din SUA.

Pacific Investment Management Company (PIMCO)

PIMCO (Pacific Investment Management Company, LLC) este o firmă americană de gestionare a investițiilor care se concentrează pe gestionarea activă a veniturilor fixe la nivel mondial. PIMCO gestionează investiții în mai multe clase de active, cum ar fi venituri fixe, acțiuni, mărfuri, alocare de active, ETF-uri, fonduri speculative și capital privat. PIMCO este unul dintre cei mai mari administratori de investiții, gestionând în mod activ active active în valoare de peste 2,21 trilioane de dolari pentru bănci centrale, fonduri suverane de investiții, fonduri de pensii, corporații, fundații și fonduri de investiții și investitori individuali din întreaga lume. PIMCO are sediul central în Newport Beach, California.

Surse: Wikipedia

Raportați o înșelătorie!

Te-ai îndrăgostit de o farsă, ai cumpărat un produs fals? Raportați site-ul și atenționați-i pe alții!

Ajutor și informații

Povești populare

Odată cu creșterea influenței internetului, crește și prevalența escrocheriilor online. Există escroci care fac tot felul de afirmații pentru a prinde victimele în capcană online - de la oportunități false de investiții la magazine online - iar internetul le permite să opereze din orice parte a lumii, în anonimat. Capacitatea de a detecta escrocheriile online este o abilitate importantă, deoarece lumea virtuală devine din ce în ce mai mult o parte din fiecare aspect al vieții noastre. Sfaturile de mai jos vă vor ajuta să identificați semnele care pot indica faptul că un site web ar putea fi o înșelătorie. Bunul simț: Prea bun pentru a fi adevărat Atunci când căutați bunuri online, o ofertă avantajoasă poate fi foarte atrăgătoare. O geantă Gucci sau un iPhone nou la jumătate de preț? Cine nu ar vrea să profite de o astfel de ofertă? Escrocii știu și ei acest lucru și încearcă să profite de acest lucru. Dacă o ofertă online pare prea bună pentru a fi adevărată, gândiți-vă de două ori și verificați de două ori lucrurile. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să verificați pur și simplu același produs pe site-uri web concurente (în care aveți încredere). Dacă diferența de preț este uriașă, ar fi mai bine să verificați de două ori restul site-ului. Verificați legăturile din rețelele sociale Social media este o parte esențială a afacerilor de comer

Deci, ce e mai rău s-a întâmplat - v-ați dat seama că v-ați dat banii prea repede și că site-ul pe care l-ați folosit era o înșelătorie - ce urmează? Ei bine, în primul rând, nu dispera!!! Dacă credeți că ați fost înșelat, primul lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când aveți o problemă este să cereți pur și simplu o rambursare. Acesta este primul și cel mai simplu pas pentru a determina dacă aveți de-a face cu o companie autentică sau cu escroci. Din păcate, să vă primiți banii înapoi de la un escroc nu este la fel de simplu ca și cum ați cere pur și simplu. Dacă într-adevăr aveți de-a face cu escroci, procedura (și șansa) de a vă recupera banii variază în funcție de metoda de plată folosită. PayPal Card de debit/Carte de credit Transfer bancar Transfer bancar Google Pay Bitcoin PayPal Dacă ați folosit PayPal, aveți mari șanse să vă recuperați banii dacă ați fost înșelat. Pe site-ul lor, puteți depune o contestație în termen de 180 de zile calendaristice de la achiziție. Condiții pentru a depune o contestație: Cea mai simplă situație este aceea că ați comandat de la un magazin online și nu a ajuns. În acest caz, iată ce precizează PayPal: "Dacă comanda dvs. nu apare niciodată, iar vânzătorul nu poate furniza dovada expedierii sau a livrării, ve