Is Rtsgold.com nep of echt?

Auteur: Adam Collins

januari 30, 2024

Recentelijk is er een vraag prominent aanwezig geweest op ScamAdviser, is Rtsgold.com legitiem of een scam? Rtsgold.com beweert een betrouwbare partner te zijn in het laten groeien van je rijkdom door gebruik te maken van expertise en ervaring in de goudmarkt. Maar zijn ze te vertrouwen met je zuurverdiende geld? Nou, doe met ons mee als we alles bespreken wat er te weten valt over Rtsgold.com, van negatieve klantbeoordelingen tot een verdacht Londens adres. Laten we beginnen, zullen we?

Te mooi om waar te zijn aanbiedingen

Een van de eerste dingen die me opviel is hun krankzinnige verwachte investeringsrendement. Als je bijvoorbeeld minimaal $1,0000 investeert, kun je een uurrendement van 0,18% verwachten. Dagelijkse rendementen zijn genoteerd op 4,6% met wekelijkse en maandelijkse rendementen van respectievelijk een astronomische 35% en 150%.

Zulke aanbiedingen klinken te mooi om waar te zijn, waardoor voorzichtigheid geboden is als je in dit bedrijf probeert te investeren.

Waar is Rtsgold.com gevestigd?

Volgens hun website is hun locatie 232 NEW CROSS ROAD LONDON ENGLAND SE14 5PL.

Toen ik echter hetzelfde adres controleerde, zag ik tot mijn verbijstering dat het op de officiële Company House website van de overheid geregistreerd stond bij een ander bedrijf.

Verder onderzoek toont aan dat dezelfde website ook wordt geclaimd door andere dubieuze "investeringsplatforms" zoals G-minerbot Ltd, wat ernstige twijfels oproept over de legitimiteit ervan .

Er is een grotere kans dat het adres wordt gebruikt om nietsvermoedende klanten te laten denken dat het bedrijf in Londen is gevestigd, wat onwaarschijnlijk is.

Gemengde klantbeoordelingen

Toen ik de klantenreviews bekeek, kreeg ik gemengde reacties: een paar gaven een dikke duim omhoog, maar de meerderheid was ontevreden. De meesten beweren dat de site waarschijnlijk oplichterij is en dat als je eenmaal geld hebt gestort, het bijna onmogelijk is om er nog bij te kunnen. Eén klant beweerde zelfs dat er bij hem op werd aangedrongen om een borgsom van $2500 op te waarderen .

Een andere klant klaagt dat het moeilijk is om een reactie te krijgen van de klantenservice van het bedrijf. De klant merkt ook op dat het opnemen van geld ook moeilijk is.

Dummy sociale media knoppen

In een tijdperk waarin bedrijven sociale media inzetten om de verkoop te stimuleren en de naamsbekendheid te vergroten, was ik stomverbaasd toen ik zag dat Rtsgold.com dummy sociale mediaknoppen bevatte.

De knoppen, voor alle bekende social media platforms zoals Facebook en X, voorheen Twitter, bleken slechts knoppen te zijn.

Toen ik op de links klikte, werd ik omgeleid naar de hoofdpagina's van sociale mediaplatforms in plaats van de eigenlijke pagina's van Rtsgold.com. Dit geeft aanleiding tot grote bezorgdheid omdat alleen oplichterswebsites dergelijke tactieken gebruiken.

Bottom Line: Is Rtsgold.com een scam?

In het algemeen is de kans groot dat Rtsgold.com oplichterij is. Er zijn veel rode vlaggen die te groot zijn om te negeren. De investeringstarieven zijn te mooi om waar te zijn, terwijl de locatie zeer verdacht is omdat deze ook door andere dubieuze sites wordt geclaimd. De klantenbeoordelingen zijn kritisch: sommigen beweren dat het moeilijk is om geld op te nemen en de niet-reagerende klantenservice was ook een belangrijk punt. Uiteindelijk benadrukken de dummy sociale mediaknoppen de noodzaak voor klanten om voorzichtig te zijn wanneer ze te maken hebben met Rtsgold.com.

Dit artikel is geschreven door een scam fighter vrijwilliger. Als je denkt dat het bovenstaande artikel onnauwkeurigheden bevat of relevante informatie moet bevatten, neem dan contact op met ScamAdviser.com via dit formulier.

Meld een scam!

Ben je gevallen voor een hoax, heb je een namaakproduct gekocht? Rapporteer de site en waarschuw anderen!

Hulp en informatie

Populaire verhalen

Naarmate de invloed van het internet toeneemt, neemt ook de prevalentie van online oplichting toe. Er zijn oplichters die allerlei soorten beweringen doen om slachtoffers online in de val te lokken - van valse investeringsmogelijkheden tot online winkels - en het internet stelt hen in staat om vanuit elk deel van de wereld anoniem te opereren. Het herkennen van online oplichting is een belangrijke vaardigheid, omdat de virtuele wereld steeds meer deel uitmaakt van elk facet van ons leven. De onderstaande tips helpen je de tekenen te herkennen die erop kunnen wijzen dat een website een zwendel kan zijn. Gezond verstand: Te mooi om waar te zijn Als je online op zoek gaat naar goederen, kan een geweldige deal heel aanlokkelijk zijn. Een Gucci tas of een nieuwe iPhone voor de helft van de prijs? Wie zou zo'n deal niet willen? Oplichters weten dit ook en proberen er misbruik van te maken. Als een online deal te mooi lijkt om waar te zijn, denk dan twee keer na en controleer alles dubbel. De makkelijkste manier om dit te doen is door hetzelfde product te bekijken op concurrerende websites (die je vertrouwt). Als het prijsverschil enorm is, is het misschien beter om de rest van de website te controleren. Bekijk de links naar sociale media Sociale media vormen tegenwoordig een belangrijk onderdeel van e-commercebedrijven en consumenten verwachten vaak dat online winkels aanwezig zijn op sociale media. Oplichters weten dit en plaatsen vaak logo's van sociale mediasites op hun websites. Krabben onder

Dus het ergste is gebeurd - je realiseert je dat je te snel je geld hebt gegeven en dat de site die je hebt gebruikt een scam was - wat nu? Ten eerste, wanhoop niet!!! Als je denkt dat je bent opgelicht, is het eerste wat je moet doen als je een probleem hebt gewoon je geld terugvragen. Dit is de eerste en makkelijkste stap om te bepalen of je te maken hebt met een echt bedrijf of met oplichters. Helaas is je geld terugkrijgen van een oplichter niet zo eenvoudig als het gewoon vragen. Als je inderdaad te maken hebt met oplichters, varieert de procedure (en de kans) om je geld terug te krijgen afhankelijk van de betaalmethode die je hebt gebruikt. PayPal Debetkaart/Creditkaart Overschrijving Overschrijving Google Betalen Bitcoin PayPal Als je PayPal hebt gebruikt, heb je een grote kans dat je je geld terugkrijgt als je bent opgelicht. Op hun website kun je binnen 180 kalenderdagen na je aankoop een geschil indienen. Voorwaarden om een geschil in te dienen: De eenvoudigste situatie is dat je bij een online winkel hebt besteld en dat het niet is aangekomen. In dit geval is dit wat PayPal stelt: "Als je bestelling nooit aankomt en de verkoper geen bewijs van verzending of levering kan overleggen, krijg je je geld volledig terug. Zo simpel is het." De oplichter heeft je een heel ander artikel gestuurd. Je hebt bijvoorbeeld een PlayStation 4 besteld, maar in plaats daarvan alleen een Playstation-controller ontvangen. De staat van het