10 legitieme sites voor online modewinkelen

januari 25, 2023

Wat is online mode?

Online mode is een vorm van e-commerce via internet waarbij je kleding en kleding direct van de verkoper kunt kopen. Online winkelen is voor mensen meer een noodzaak dan een optie geworden door de gevolgen van de recente pandemie. Dit heeft ook geleid tot een toename van oplichting en fraude, met meer geraffineerde manieren om mensen hun geld afhandig te maken.

Vergeleken met winkelen in de detailhandel stelt online mode consumenten in staat om goederen te kopen in het comfort van hun eigen huis. Statista , een bedrijf dat consumentengegevens verzamelt, schat dat de omvang van de markt voor online mode in 2025 zal zijn gegroeid tot 1 biljoen dollar, vergeleken met de huidige 664,5 miljard dollar in 2020. Dus zelfs als 1% van de online shoppers wordt opgelicht, lopen de verliezen in de honderden miljoenen!

Risico's van online kleding kopen

Online modewinkels bieden een breder assortiment producten, laten winkelen vanaf een computer of mobiel toe en vergroten vooral het consumentenbereik voor merken. Maar ze zijn niet zonder mazen en problemen. Hier zijn enkele van de slechte ervaringen die shoppers hebben gedeeld:

  • Je kunt namaakgoederen en producten van mindere kwaliteit ontvangen dan was beloofd
  • Online shoppers hebben vaak problemen met kledingmaten
  • Modewinkels hebben vaak problemen met betalingen en late leveringen
  • Soms komt het product nooit aan of weigert de verkoper een terugbetaling of retourzending
  • En tot slot worden gebruikers vaak het slachtoffer van identiteits- en creditcarddiefstal op shoppingwebsites.

Hoe u online modeoplichting en fraude kunt vermijden

Fraude en oplichting kunnen het plezier van winkelen bederven, vooral rond de feestdagen wanneer je cadeaus wilt kopen voor je familie en vrienden. Je hoeft niet extreem ijverig te zijn als je online winkelt, maar als je de volgende punten in gedachten houdt, kunnen we garanderen dat je veilig bent.

  • Controleer de productbeschrijving en vergelijk deze met de afbeelding op het display
  • Kies altijd voor rembours of betaling na levering als je twijfels hebt over de verkoper
  • Laat je niet verleiden door flitsende en kleurrijke afbeeldingen van producten
  • Kijk naar de geld-terug-garantie en het retour- en omruilbeleid van de verkoper
  • Sitebeveiliging (slotje in de adresbalk) is een goede maatstaf voor online veiligheid, maar kan ook een vals gevoel van veiligheid geven omdat oplichters hun websites ook kunnen versleutelen
  • Controleer altijd de referenties, het adres en de contactgegevens van de online winkel. Vermijd winkelen bij onbekende online winkels zonder online gebruikersbeoordelingen te controleren. Je kunt ScamAdviser gebruiken om reviews te controleren.
  • Gebruik een creditcard of PayPal voor de betaling, omdat deze meer bescherming tegen fraude bieden dan een bankpas.
  • Wees voorzichtig bij het online winkelen, want oplichters kunnen je misleiden door zich voor te doen als populaire merken. Dubbelcheck de URL voordat je de betaling uitvoert.
  • Betaal nooit met cadeaubonnen, cryptocurrency, postwissels of telegrafische overschrijvingen omdat er geen manier is om je geld terug te krijgen als je wordt opgelicht.

10 legitieme online modewinkelsites

Hier geven we een overzicht van een aantal populaire namen in herenmode en damesmode, en het gemiddelde aantal bezoekers dat ze elke maand krijgen. Houd er rekening mee dat deze bedrijven hun diensten mogelijk niet in elk land aanbieden.

Naam website Gemiddeld maandelijks verkeer
Trendyol 200 miljoen
Zara 100 miljoen
Shein 80 miljoen
H&M 118 miljoen
Nike 149 miljoen
ASOS 65 miljoen
Uniqlo 53 miljoen
Macy's 63 miljoen
Gap 45 miljoen
Myntra 37 miljoen

Trendyol

Trendyol.com, kortweg Trendyol, is het toonaangevende e-commerce platform in Turkije, met het hoofdkantoor gevestigd in Istanbul. Trendyol werd opgericht in 2010 om mode toegankelijk te maken voor iedereen. Meer dan 1 miljoen pakketten per dag worden geleverd aan klanten in tal van categorieën zoals mode, elektronica, huis en meubilair, moeder-kind en cosmetica. Trendyol app is meer dan 45 miljoen keer gedownload en heeft meer dan 30 miljoen klanten.

Zara

Zara SA, gestileerd als ZARA, is een Spaanse kledingwinkel gevestigd in Spanje. Het bedrijf is gespecialiseerd in snelle mode en zijn producten omvatten kleding, accessoires, schoenen, badmode, schoonheid en parfums. Het is het grootste bedrijf van de Inditex-groep, 's werelds grootste kledingwinkelketen.

Shein

Shein (gestileerd als SHEIN) is een Chinese online fast fashion retailer opgericht in 2008. Het bedrijf staat bekend om zijn betaalbare kleding. TikTok speelt een grote rol in het aantrekken van klanten naar de website van het bedrijf vanwege een TikTok-trend om kleding van Shein in bulk te kopen en de kleding van Shein aan hun publiek te presenteren als een standaard haul-video. Op 17 mei 2021 overtrof het aantal downloads van de Shein-app die van Amazon.

H&M

H&M is een Zweedse multinationale kledingonderneming met hoofdkantoor in Stockholm. Het staat bekend om zijn fast-fashion kleding voor mannen, vrouwen, tieners en kinderen. In november 2019 was H&M actief in 74 landen met meer dan 5.000 winkels onder verschillende bedrijfsmerken, met 126.000 fulltime banen. Het is de op één na grootste wereldwijde kledingretailer, achter het in Spanje gevestigde Inditex (moederbedrijf van Zara). Het bedrijf biedt online shopping aan in 33 landen.

Nike

Nike, Inc. is een Amerikaanse multinational die zich bezighoudt met het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en de wereldwijde marketing en verkoop van schoeisel, kleding, uitrusting, accessoires en diensten. Naast de productie van sportkleding en -uitrusting exploiteert het bedrijf winkels onder de naam Niketown. Nike sponsort veel bekende atleten en sportteams over de hele wereld.

ASOS

ASOS plc is een Britse online detailhandelaar in mode en cosmetica. Het bedrijf werd in 2000 opgericht in Londen en richt zich voornamelijk op jongvolwassenen. De website verkoopt meer dan 850 merken en een eigen assortiment kleding en accessoires, en verzendt naar alle 196 landen vanuit fulfilmentcentra in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Europa.

Uniqlo

Uniqlo Co., Ltd. is een Japanse ontwerper, fabrikant en verkoper van vrijetijdskleding. Het bedrijf is een volledige dochteronderneming van Fast Retailing Co. Op 31 augustus 2021 meldde het bedrijf dat er wereldwijd 2.312 Uniqlo-winkels operationeel waren.

Macy's

Macy's (oorspronkelijk R. H. Macy & Co.) is een Amerikaanse keten die werd opgericht in 1858. In 2015 was Macy's het grootste Amerikaanse warenhuisbedrijf gemeten naar detailhandelsomzet. JANA Partners, een activistische investeringsmaatschappij, onthulde in 2021 een groot belang in Macy's, met als doel de online activiteiten van het bedrijf af te stoten.

Gap

The Gap, Inc., beter bekend als Gap Inc. of Gap (gestileerd als GAP), is een Amerikaanse wereldwijde retailer van kleding en accessoires. Het bedrijf heeft zes hoofddivisies: Gap (het gelijknamige merk), Banana Republic, Old Navy, Intermix, Hill City en Athleta. Gap Inc. is de grootste speciaalzaak in de Verenigde Staten en staat op de 3e plaats in het totaal aantal internationale vestigingen, achter Inditex Group en H&M.

Myntra

Myntra is een groot Indiaas e-commercebedrijf voor mode met hoofdkantoor in Bengaluru, Karnataka, India. In 2012 bood Myntra producten aan van 350 Indiase en internationale merken. In mei 2014 werd Myntra.com overgenomen door Flipkart.

Wees voorzichtig bij het online winkelen, want oplichters kunnen u misleiden door zich voor te doen als populaire merken. Dubbelcheck de URL voordat je de betaling doet.

Bron: Wikipedia

Meld een scam!

Ben je gevallen voor een hoax, heb je een namaakproduct gekocht? Rapporteer de site en waarschuw anderen!

Hulp en informatie

Populaire verhalen

Naarmate de invloed van het internet toeneemt, neemt ook de prevalentie van online oplichting toe. Er zijn oplichters die allerlei soorten beweringen doen om slachtoffers online in de val te lokken - van valse investeringsmogelijkheden tot online winkels - en het internet stelt hen in staat om vanuit elk deel van de wereld anoniem te opereren. Het herkennen van online oplichting is een belangrijke vaardigheid, omdat de virtuele wereld steeds meer deel uitmaakt van elk facet van ons leven. De onderstaande tips helpen je de tekenen te herkennen die erop kunnen wijzen dat een website een zwendel kan zijn. Gezond verstand: Te mooi om waar te zijn Als je online op zoek gaat naar goederen, kan een geweldige deal heel aanlokkelijk zijn. Een Gucci tas of een nieuwe iPhone voor de helft van de prijs? Wie zou zo'n deal niet willen? Oplichters weten dit ook en proberen er misbruik van te maken. Als een online deal te mooi lijkt om waar te zijn, denk dan twee keer na en controleer alles dubbel. De makkelijkste manier om dit te doen is door hetzelfde product te bekijken op concurrerende websites (die je vertrouwt). Als het prijsverschil enorm is, is het misschien beter om de rest van de website te controleren. Bekijk de links naar sociale media Sociale media vormen tegenwoordig een belangrijk onderdeel van e-commercebedrijven en consumenten verwachten vaak dat online winkels aanwezig zijn op sociale media. Oplichters weten dit en plaatsen vaak logo's van sociale mediasites op hun websites. Krabben onder

Dus het ergste is gebeurd - je realiseert je dat je te snel je geld hebt gegeven en dat de site die je hebt gebruikt een scam was - wat nu? Ten eerste, wanhoop niet!!! Als je denkt dat je bent opgelicht, is het eerste wat je moet doen als je een probleem hebt gewoon je geld terugvragen. Dit is de eerste en makkelijkste stap om te bepalen of je te maken hebt met een echt bedrijf of met oplichters. Helaas is je geld terugkrijgen van een oplichter niet zo eenvoudig als het gewoon vragen. Als je inderdaad te maken hebt met oplichters, varieert de procedure (en de kans) om je geld terug te krijgen afhankelijk van de betaalmethode die je hebt gebruikt. PayPal Debetkaart/Creditkaart Overschrijving Overschrijving Google Betalen Bitcoin PayPal Als je PayPal hebt gebruikt, heb je een grote kans dat je je geld terugkrijgt als je bent opgelicht. Op hun website kun je binnen 180 kalenderdagen na je aankoop een geschil indienen. Voorwaarden om een geschil in te dienen: De eenvoudigste situatie is dat je bij een online winkel hebt besteld en dat het niet is aangekomen. In dit geval is dit wat PayPal stelt: "Als je bestelling nooit aankomt en de verkoper geen bewijs van verzending of levering kan overleggen, krijg je je geld volledig terug. Zo simpel is het." De oplichter heeft je een heel ander artikel gestuurd. Je hebt bijvoorbeeld een PlayStation 4 besteld, maar in plaats daarvan alleen een Playstation-controller ontvangen. De staat van het