Zijn Essay Writing Services oplichterij of legaal?

Auteur: James Greening

maart 4, 2022

Het behalen van een diploma is een ambitieuze onderneming die jaren van hard werken en zelfs het aangaan van leningen met zich meebrengt om de carrièreambities waar te maken. Oplichters richten zich niet alleen op studenten met onderwijszwendel, maar wanhopige studenten die worstelen met hun cursuswerk zijn ook een hoofddoelwit voor Essay Writing Scams.

Door omstandigheden zoals taalbarrières, persoonlijke problemen of soms gewoon onbekwaamheid, zoeken studenten naar manieren om hun opdrachten, essays, scripties en proefschriften te laten ghostwriten. Omdat er een grote vraag naar is, zijn er veel websites en freelancers die dergelijke diensten aanbieden. Volgens onze ervaringen bij ScamAdviser variëren de websites die actief zijn in de academische ghostwritingindustrie van onethisch tot regelrechte oplichterij.

Echte Essay Schrijfdiensten

We zijn een aantal 'echte' websites tegengekomen die essays schrijven en die geen oplichting zijn in de traditionele zin van het woord, omdat ze het beloofde essay leveren. Deze 'essay mills' zijn echter zeer onethisch, ook al zijn ze technisch gezien legaal, omdat ze studenten actief helpen het onderwijssysteem te bedriegen voor geldelijk gewin.

Zelfs de 'legale essayschrijfdiensten' werken op een clandestiene manier en proberen te verdoezelen dat wat ze doen in feite hoogst illegaal is. Studenten lopen het risico gediskwalificeerd te worden als ze betrapt worden op het gebruik van deze diensten. Het is ook erg moeilijk om onderscheid te maken tussen een 'echte' essayschrijfservice en een nepdienst, omdat er bijna geen verschillen zijn, behalve dan de prijzen.

Nep diensten voor het schrijven van essays

Een 'nep' essay schrijfdienst werkt op dezelfde manier als een 'echte', behalve dat ze verdwijnen of weigeren om het gewenste werkstuk te leveren zodra een student de vooruitbetaling heeft gedaan. Tegen de tijd dat hun deadline nadert, kan de hele site gedeactiveerd zijn. Deze oplichters werken ook via berichtenapps zoals WhatsApp en Telegram.

Ze kunnen stoppen met reageren op de student of meer geld eisen. Er zijn ook gevallen bekend waarbij de oplichters studenten begonnen af te persen met dreigementen dat ze hun universiteit zouden inlichten over het bedrog van de student tenzij ze losgeld zouden betalen.

Sommige oplichters zijn iets professioneler. Ze doen alsof ze legitiem zijn en leveren zelfs een werkstuk af. Helaas is de inhoud op het randje van de waarheid. Helaas zal de inhoud onzin zijn die de student niet zal helpen om een goed cijfer te halen. Het is onwaarschijnlijk dat de student zich realiseert dat hij is opgelicht totdat hij de resultaten krijgt. Daarom verspilt de student niet alleen geld, maar riskeert hij ook zijn diploma te verliezen.

Sites die Essay Services beoordelen

Er zijn verschillende sites die sites voor het schrijven van essays verzamelen en beoordelen. Ze beweren dat ze handmatig sites beoordelen om studenten te helpen onderscheid te maken tussen echte sites en oplichters. Feit is echter dat de kans groot is dat de beoordelingen bevooroordeeld zijn.

De reden hiervoor is dat de beoordelingssites werken op basis van een affiliate marketing model, waarbij ze een commissie ontvangen voor elke klant die wordt doorverwezen naar sites die essays schrijven. Daarom hebben deze sites een financiële prikkel om studenten naar de sites te sturen die hen de grootste commissie geven. De beoordelingssite zelf is niet aansprakelijk, zelfs niet als de service van slechte kwaliteit of oplichterij blijkt te zijn.

Op zoek gaan naar een goedkope en gemakkelijke manier om onder het schrijven van opdrachten uit te komen, kan uitlopen op een kostbare vergissing. In het ergste geval riskeer je zelfs je diploma's te verliezen als je betrapt wordt op het gebruik van deze diensten.

Meld een scam!

Ben je gevallen voor een hoax, heb je een namaakproduct gekocht? Rapporteer de site en waarschuw anderen!

Hulp en informatie

Populaire verhalen

Naarmate de invloed van het internet toeneemt, neemt ook de prevalentie van online oplichting toe. Er zijn oplichters die allerlei soorten beweringen doen om slachtoffers online in de val te lokken - van valse investeringsmogelijkheden tot online winkels - en het internet stelt hen in staat om vanuit elk deel van de wereld anoniem te opereren. Het herkennen van online oplichting is een belangrijke vaardigheid, omdat de virtuele wereld steeds meer deel uitmaakt van elk facet van ons leven. De onderstaande tips helpen je de tekenen te herkennen die erop kunnen wijzen dat een website een zwendel kan zijn. Gezond verstand: Te mooi om waar te zijn Als je online op zoek gaat naar goederen, kan een geweldige deal heel aanlokkelijk zijn. Een Gucci tas of een nieuwe iPhone voor de helft van de prijs? Wie zou zo'n deal niet willen? Oplichters weten dit ook en proberen er misbruik van te maken. Als een online deal te mooi lijkt om waar te zijn, denk dan twee keer na en controleer alles dubbel. De makkelijkste manier om dit te doen is door hetzelfde product te bekijken op concurrerende websites (die je vertrouwt). Als het prijsverschil enorm is, is het misschien beter om de rest van de website te controleren. Bekijk de links naar sociale media Sociale media vormen tegenwoordig een belangrijk onderdeel van e-commercebedrijven en consumenten verwachten vaak dat online winkels aanwezig zijn op sociale media. Oplichters weten dit en plaatsen vaak logo's van sociale mediasites op hun websites. Krabben onder

Dus het ergste is gebeurd - je realiseert je dat je te snel je geld hebt gegeven en dat de site die je hebt gebruikt een scam was - wat nu? Ten eerste, wanhoop niet!!! Als je denkt dat je bent opgelicht, is het eerste wat je moet doen als je een probleem hebt gewoon je geld terugvragen. Dit is de eerste en makkelijkste stap om te bepalen of je te maken hebt met een echt bedrijf of met oplichters. Helaas is je geld terugkrijgen van een oplichter niet zo eenvoudig als het gewoon vragen. Als je inderdaad te maken hebt met oplichters, varieert de procedure (en de kans) om je geld terug te krijgen afhankelijk van de betaalmethode die je hebt gebruikt. PayPal Debetkaart/Creditkaart Overschrijving Overschrijving Google Betalen Bitcoin PayPal Als je PayPal hebt gebruikt, heb je een grote kans dat je je geld terugkrijgt als je bent opgelicht. Op hun website kun je binnen 180 kalenderdagen na je aankoop een geschil indienen. Voorwaarden om een geschil in te dienen: De eenvoudigste situatie is dat je bij een online winkel hebt besteld en dat het niet is aangekomen. In dit geval is dit wat PayPal stelt: "Als je bestelling nooit aankomt en de verkoper geen bewijs van verzending of levering kan overleggen, krijg je je geld volledig terug. Zo simpel is het." De oplichter heeft je een heel ander artikel gestuurd. Je hebt bijvoorbeeld een PlayStation 4 besteld, maar in plaats daarvan alleen een Playstation-controller ontvangen. De staat van het