Sunt serviciile de scriere de eseuri o înșelătorie sau legitim?

Autor: James Greening

martie 4, 2022

Urmărirea unei diplome este un efort cu miză mare, care presupune ani de muncă grea și chiar împrumuturi pentru a-și îndeplini ambițiile profesionale. Nu numai că escrocii țintesc studenții cu escrocherii în domeniul educației, dar studenții disperați care se luptă cu temele de curs sunt, de asemenea, o țintă principală pentru escrocheriile de redactare a eseurilor.

Din cauza unor circumstanțe precum barierele lingvistice, probleme personale sau, uneori, doar incompetență, studenții caută modalități de a obține lucrări, eseuri, teze și disertații scrise de o fantomă. Deoarece există o cerere considerabilă, există multe site-uri web și freelanceri care oferă astfel de servicii. Conform experiențelor noastre la ScamAdviser, site-urile care operează în industria de ghostwriting academic variază de la a fi lipsite de etică până la escrocherii categorice.

Servicii reale de scriere de eseuri

Am întâlnit o serie de site-uri web de scriere de eseuri "reale" care nu sunt o înșelătorie în sensul tradițional, deoarece livrează într-adevăr eseul promis. Cu toate acestea, aceste "fabrici de eseuri" sunt extrem de lipsite de etică, chiar dacă sunt legale din punct de vedere tehnic, deoarece ajută în mod activ studenții să înșele sistemul de educație pentru a obține câștiguri bănești.

Chiar și "serviciile legale de scriere de eseuri" operează în mod clandestin și încearcă să ascundă faptul că ceea ce fac este, de fapt, extrem de ilegal. Studenții riscă să fie descalificați dacă sunt prinși folosind aceste servicii. De asemenea, este extrem de greu de diferențiat între un serviciu de scriere eseuri "adevărat" și unul fals, deoarece nu există aproape nicio diferență, cu excepția prețurilor.

Servicii false de redactare a eseurilor

O scriere de eseuri "falsă" funcționează la fel ca cele "reale", cu excepția faptului că acestea dispar sau refuză să livreze lucrarea cerută odată ce studentul a făcut plata în avans. Studenții pot descoperi că întregul site a fost dezactivat în momentul în care se apropie termenul limită. Acești escroci operează, de asemenea, prin intermediul aplicațiilor de mesagerie, cum ar fi WhatsApp și Telegram.

Aceștia pot înceta să mai răspundă studentului sau pot cere mai mulți bani. De asemenea, au fost raportate cazuri în care escrocii au început să extorcheze studenții, amenințându-i că vor informa universitatea despre faptul că studentul a trișat dacă nu plătește o răscumpărare.

Unii escroci sunt ceva mai profesioniști. Aceștia vor păstra o aparență de legitimitate și chiar vor livra o lucrare. Din păcate, conținutul va fi la limita absurdității, care nu va ajuta studentul să obțină o notă bună. Este puțin probabil ca studentul să-și dea seama că a fost înșelat până când primește rezultatele. Prin urmare, studentul nu numai că ajunge să irosească bani, dar riscă să își piardă diploma.

Site-uri care analizează serviciile de eseuri

Există mai multe site-uri care agregă și analizează site-urile de scriere de eseuri. Acestea pretind că revizuiesc manual site-urile pentru a ajuta studenții să facă diferența între site-urile reale și escrocherii. Cu toate acestea, realitatea este că există o probabilitate destul de mare ca recenziile să fie părtinitoare.

Motivul este că site-urile de recenzii funcționează pe un model de marketing afiliat, prin care primesc un comision pentru fiecare client trimis la site-urile de scriere de eseuri. Prin urmare, aceste site-uri au un stimulent monetar pentru a îndruma studenții către site-urile care le oferă cele mai mari comisioane. Site-ul de recenzii în sine nu suferă nicio răspundere chiar dacă serviciul se dovedește a fi de proastă calitate sau o înșelătorie.

Căutarea unei modalități ieftine și ușoare de a scăpa de sarcinile de scris poate fi o greșeală costisitoare. În cel mai rău caz, riscați chiar să vă pierdeți calificările dacă sunteți prinși că apelați la aceste servicii.

Raportați o înșelătorie!

Te-ai îndrăgostit de o farsă, ai cumpărat un produs fals? Raportați site-ul și atenționați-i pe alții!

Ajutor și informații

Povești populare

Odată cu creșterea influenței internetului, crește și prevalența escrocheriilor online. Există escroci care fac tot felul de afirmații pentru a prinde victimele în capcană online - de la oportunități false de investiții la magazine online - iar internetul le permite să opereze din orice parte a lumii, în anonimat. Capacitatea de a detecta escrocheriile online este o abilitate importantă, deoarece lumea virtuală devine din ce în ce mai mult o parte din fiecare aspect al vieții noastre. Sfaturile de mai jos vă vor ajuta să identificați semnele care pot indica faptul că un site web ar putea fi o înșelătorie. Bunul simț: Prea bun pentru a fi adevărat Atunci când căutați bunuri online, o ofertă avantajoasă poate fi foarte atrăgătoare. O geantă Gucci sau un iPhone nou la jumătate de preț? Cine nu ar vrea să profite de o astfel de ofertă? Escrocii știu și ei acest lucru și încearcă să profite de acest lucru. Dacă o ofertă online pare prea bună pentru a fi adevărată, gândiți-vă de două ori și verificați de două ori lucrurile. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să verificați pur și simplu același produs pe site-uri web concurente (în care aveți încredere). Dacă diferența de preț este uriașă, ar fi mai bine să verificați de două ori restul site-ului. Verificați legăturile din rețelele sociale Social media este o parte esențială a afacerilor de comer

Deci, ce e mai rău s-a întâmplat - v-ați dat seama că v-ați dat banii prea repede și că site-ul pe care l-ați folosit era o înșelătorie - ce urmează? Ei bine, în primul rând, nu dispera!!! Dacă credeți că ați fost înșelat, primul lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când aveți o problemă este să cereți pur și simplu o rambursare. Acesta este primul și cel mai simplu pas pentru a determina dacă aveți de-a face cu o companie autentică sau cu escroci. Din păcate, să vă primiți banii înapoi de la un escroc nu este la fel de simplu ca și cum ați cere pur și simplu. Dacă într-adevăr aveți de-a face cu escroci, procedura (și șansa) de a vă recupera banii variază în funcție de metoda de plată folosită. PayPal Card de debit/Carte de credit Transfer bancar Transfer bancar Google Pay Bitcoin PayPal Dacă ați folosit PayPal, aveți mari șanse să vă recuperați banii dacă ați fost înșelat. Pe site-ul lor, puteți depune o contestație în termen de 180 de zile calendaristice de la achiziție. Condiții pentru a depune o contestație: Cea mai simplă situație este aceea că ați comandat de la un magazin online și nu a ajuns. În acest caz, iată ce precizează PayPal: "Dacă comanda dvs. nu apare niciodată, iar vânzătorul nu poate furniza dovada expedierii sau a livrării, ve