ScamAdviser lanceert Webchat om consumenten te helpen niet opgelicht te worden

januari 25, 2022

In de wereld van e-commerce wordt 'conversational commerce' langzamerhand de norm, wat betekent dat consumenten steeds vaker hun toevlucht nemen tot zowel merken zelf als andere consumenten om hun aankoopbeslissing te sturen. Informatieve websites zoals ScamAdviser informeren shoppers over oplichting en stellen hen in staat om te controleren of een website legitiem of oplichterij is.

Begin november 2021 besloot ScamAdviser een nieuwe functie te testen - Webchat. Na een zorgvuldige selectie van meerdere leveranciers werd gekozen voor Antonic.AI. Jorij Abraham, General Manager van ScamAdviser legt uit: "Webchat is een reis. Het is niet iets wat je één keer opzet en dan ben je klaar. We willen leren wat werkt en wat niet. Je moet je continu kunnen aanpassen en verbeteren. We waren op zoek naar een Webchat oplossing die ons volledige controle geeft over de conversatie zonder externe ondersteuning. Antonic.AI biedt een zeer eenvoudig te gebruiken chat builder waarin we zelf meerdere systemen kunnen integreren. Daarnaast ondersteunt Antonic.AI een onbeperkt aantal talen, wat voor ons van cruciaal belang is omdat we dagelijks meer dan 100.000 consumenten van over de hele wereld bereiken. Tot slot kunnen we met Antonic.AI via hetzelfde platform ook uitbreiden naar andere messenger-kanalen zoals WhatsApp en Facebook Messenger. Het is click-&-chat.

In de eerste maand heeft ScamAdviser meer dan 5.000 chatgesprekken volledig geautomatiseerd afgehandeld. Consumenten kunnen controleren of een website legitiem is of een mogelijke scam. Daarnaast kunnen ze een website rapporteren, vragen stellen als "Hoe krijg ik mijn geld terug" en zich aanmelden voor de nieuwsbrief van ScamAdviser. ScamAdviser heeft niet de mankracht om handmatig met bezoekers te chatten. Er zijn gewoon te veel chatverzoeken en het ScamAdviser team is relatief klein gezien het aantal bezoekers dat het elke dag krijgt.

De angst was dat door het aanbieden van chat het aantal handmatige gesprekken zou toenemen omdat de drempel om contact op te nemen met ScamAdviser wordt verlaagd. Dit is echter niet het geval geweest. In plaats daarvan is het aantal e-mails dat naar ScamAdviser wordt gestuurd gedaald.

ScamAdviser heeft grote plannen voor de toekomst. Ten eerste wil het meer systemen integreren in de Webchat, waaraan gemakkelijk meer functies kunnen worden toegevoegd. De volgende stap is om hetzelfde platform te gaan gebruiken op Facebook, WhatsApp en andere messengers. Jorij Abraham legt uit: "Scams via messengerapplicaties nemen snel toe en we willen daar zijn waar mensen worden opgelicht en ons nodig hebben."

Meld een scam!

Ben je gevallen voor een hoax, heb je een namaakproduct gekocht? Rapporteer de site en waarschuw anderen!

Hulp en informatie

Populaire verhalen

Naarmate de invloed van het internet toeneemt, neemt ook de prevalentie van online oplichting toe. Er zijn oplichters die allerlei soorten beweringen doen om slachtoffers online in de val te lokken - van valse investeringsmogelijkheden tot online winkels - en het internet stelt hen in staat om vanuit elk deel van de wereld anoniem te opereren. Het herkennen van online oplichting is een belangrijke vaardigheid, omdat de virtuele wereld steeds meer deel uitmaakt van elk facet van ons leven. De onderstaande tips helpen je de tekenen te herkennen die erop kunnen wijzen dat een website een zwendel kan zijn. Gezond verstand: Te mooi om waar te zijn Als je online op zoek gaat naar goederen, kan een geweldige deal heel aanlokkelijk zijn. Een Gucci tas of een nieuwe iPhone voor de helft van de prijs? Wie zou zo'n deal niet willen? Oplichters weten dit ook en proberen er misbruik van te maken. Als een online deal te mooi lijkt om waar te zijn, denk dan twee keer na en controleer alles dubbel. De makkelijkste manier om dit te doen is door hetzelfde product te bekijken op concurrerende websites (die je vertrouwt). Als het prijsverschil enorm is, is het misschien beter om de rest van de website te controleren. Bekijk de links naar sociale media Sociale media vormen tegenwoordig een belangrijk onderdeel van e-commercebedrijven en consumenten verwachten vaak dat online winkels aanwezig zijn op sociale media. Oplichters weten dit en plaatsen vaak logo's van sociale mediasites op hun websites. Krabben onder

Dus het ergste is gebeurd - je realiseert je dat je te snel je geld hebt gegeven en dat de site die je hebt gebruikt een scam was - wat nu? Ten eerste, wanhoop niet!!! Als je denkt dat je bent opgelicht, is het eerste wat je moet doen als je een probleem hebt gewoon je geld terugvragen. Dit is de eerste en makkelijkste stap om te bepalen of je te maken hebt met een echt bedrijf of met oplichters. Helaas is je geld terugkrijgen van een oplichter niet zo eenvoudig als het gewoon vragen. Als je inderdaad te maken hebt met oplichters, varieert de procedure (en de kans) om je geld terug te krijgen afhankelijk van de betaalmethode die je hebt gebruikt. PayPal Debetkaart/Creditkaart Overschrijving Overschrijving Google Betalen Bitcoin PayPal Als je PayPal hebt gebruikt, heb je een grote kans dat je je geld terugkrijgt als je bent opgelicht. Op hun website kun je binnen 180 kalenderdagen na je aankoop een geschil indienen. Voorwaarden om een geschil in te dienen: De eenvoudigste situatie is dat je bij een online winkel hebt besteld en dat het niet is aangekomen. In dit geval is dit wat PayPal stelt: "Als je bestelling nooit aankomt en de verkoper geen bewijs van verzending of levering kan overleggen, krijg je je geld volledig terug. Zo simpel is het." De oplichter heeft je een heel ander artikel gestuurd. Je hebt bijvoorbeeld een PlayStation 4 besteld, maar in plaats daarvan alleen een Playstation-controller ontvangen. De staat van het