Scamadviser Algoritm Explainer

martie 4, 2019

Lupta împotriva escrocheriilor online este o muncă de 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, și nu am putea spera să o facem fără ajutorul algoritmului nostru sofisticat ScamAdviser.

Un algoritm este pur și simplu un set de reguli și indicatori pe care sistemele noastre îi urmează și pe care îi verifică pe orice site web pe care îl tastați în bara noastră de căutare la îndemână. Acest lucru ne permite să vă oferim un "scor de încredere" simplu și ușor de înțeles (sub formă de procent) în câteva secunde.

Deși nu putem dezvălui totul despre analiza care are loc în spatele scenei (altfel ar afla și escrocii!), sperăm să vă oferim o idee suficientă despre modul în care este generat scorul de încredere pentru orice site web dat.

Adăugarea și scăderea: Numărarea până la scorul de încredere

Principiul de bază al scorului nostru de încredere este că se bazează pe indicatori pozitivi și negativi. Anumiți factori vor crește scorul unui site web, în timp ce alții îl vor scădea. Scorul de încredere este stabilit luând în considerare toți factorii relevanți! Rețineți că scorul de încredere este dinamic și se poate schimba în timp, pe măsură ce se colectează noi date, cum ar fi modificări ale conținutului și infrastructurii site-ului web sau noi recenzii ale utilizatorilor.

Dacă sunteți proprietarul unui site web, puteți vizualiza "Evidențierea pozitivă" și "Evidențierea negativă" de pe pagina Trust Score pentru a ști de ce site-ul dvs. a primit un anumit Trust Score.

Indicatorii pozitivi

Popularitate

Alexa Rank (fără legătură cu Amazon Alexa) al unui site web este un indicator fiabil pentru a judeca popularitatea site-ului web pe baza volumului de vizitatori ai site-ului web într-un anumit interval de timp. Popularitatea unui site web poate fi un indicator cheie al gradului de încredere al acestuia.

Dacă un site web are foarte mulți vizitatori, poate însemna adesea că are informații/produse/servicii captivante și credibile de oferit utilizatorilor. Un site web de înșelătorie care este foarte nou, are o prezentare teribilă sau este plin de reclame dăunătoare va scădea în acest clasament, deoarece utilizatorii nu vor merge acolo foarte des.

Activitatea în social media

Site-urile web știu că pot trăi și muri în funcție de implicarea lor în social media. Majoritatea întreprinderilor recunosc că acest canal de comunicare ieftin și global este vital pentru succesul afacerii lor. Astfel, acestea tind să fie foarte prezente pe conturile lor de social media, promovându-și produsele și ofertele, răspunzând consumatorilor și creând rumoare.

Adesea, site-urile de înșelăciune nu sunt prea deranjate de acest lucru, deoarece este nevoie de efort și resurse pentru a menține paginile de social media. Prin urmare, algoritmul ScamAdviser poate verifica dacă un site are conturi active de social media și va ajusta Trust Score în consecință.

Recenzii pozitive

Consumatorii doresc să își exprime opiniile cu privire la site-urile excelente. Fie că este vorba de servicii excelente, prețuri avantajoase sau oferte exclusive, consumatorii doresc să recompenseze o experiență excelentă cu o recenzie pozitivă. Așadar, pentru ScamAdviser este o evidență pentru ScamAdviser să folosească această sursă de cunoștințe ale consumatorilor în scorul nostru de încredere.

Luăm în considerare nu doar recenziile de pe ScamAdviser.com în sine, ci și alte platforme populare de recenzii, cum ar fi TrustPilot, SiteJabber și Web Of Trust. Dacă consumatorii sunt mulțumiți de un site web, vom ține cont de acest lucru la calcularea scorului de încredere!

Performanța site-ului web

Viteza și competența tehnică a unui site web sunt cruciale din mai multe motive. În primul rând, proprietarii de site-uri web doresc ca site-ul lor să fie cât mai elegant pentru utilizatorii lor. Acest lucru are, de asemenea, un efect asupra clasamentului Google al unui site web.

Prioritățile pentru escroci sunt adesea diferite. Timpul și efortul lor sunt cheltuite pentru a direcționa utilizatorii către site-urile lor prin spam, reclame false și malware. Prin urmare, ei pot avea site-uri web neglijente și ineficiente. Algoritmul nostru ține cont de acest lucru și va reduce scorul de încredere pe baza unei performanțe slabe în acest domeniu.

Securitatea site-ului web

Ați observat acel mic lacăt de pe bara de adrese? Ei bine, asta înseamnă că site-ul web are HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) și, prin urmare, există un nivel suplimentar de securitate atunci când dumneavoastră și site-ul web comunicați unul cu celălalt pe internet.

Există și alte metode tehnice pe care un site web le poate folosi pentru a adăuga securitate la experiența dumneavoastră de navigare. Dar acestea costă adesea timp, resurse și vor fi verificate de o terță parte... toate acestea sunt lucruri pe care escrocii nu doresc să se întâmple.

Algoritmii noștri trag cu ochiul în site-ul web și verifică nivelul de securitate, hotărând scorul în funcție de ceea ce găsesc!

Indicatorii negativi

Cu sediul într-o țară cu risc ridicat

Acesta este adesea un punct foarte dezbătut atunci când vine vorba de ratingul nostru Trust Score. Când vine vorba de anumite activități de înșelăciune, există modele legate de locația geografică a site-ului web respectiv.

Acest lucru nu înseamnă că reducem orbește Scorul de încredere al site-urilor dintr-o anumită regiune. De asemenea, luăm în considerare factorii menționați aici pentru ca algoritmul să evalueze dacă site-ul web este suspect și dacă trebuie să reducă Trust Score.

Proprietatea site-ului web

Creatorii de site-uri web vor trebui adesea să noteze anumite detalii despre ei înșiși - cum ar fi numele, numele companiei și detaliile de contact - atunci când înregistrează numele de domeniu. Cu toate acestea, există metode de disimulare a identității proprietarului/proprietarilor, cum ar fi serviciul plătit de protecție a confidențialității oferit de mulți registratori de domenii (inclus în prezent ca valoare adăugată "gratuită" de către unii registratori de domenii). Identitatea titularului de domeniu poate fi ascunsă în mod intenționat din motive perfect legitime, cum ar fi evitarea spam-ului de marketing, dar este, de asemenea, folosită de escrocii care încearcă să evite să fie prinși.

Întreprinderile autentice nu au, de obicei, nimic de ascuns și nu își ascund datele companiei la înregistrare. Prin urmare, luăm în considerare acest indicator împreună cu alți factori pentru a evalua dacă scorul de încredere ar trebui să fie redus.

Vechimea site-ului web

Site-urile de înșelăciune sunt de obicei gestionate ca operațiuni de tip "hit-and-run", ceea ce înseamnă că site-ul este creat cu intenția de a fi închis rapid de către proprietari după ce a înșelat o mulțime de clienți. Rareori vedem un site de escrocherie care să funcționeze mai mult de trei până la șase luni. Site-urile de înșelăciune nu au o durată de viață lungă, deoarece site-urile sunt închise în câteva săptămâni de către proprietarii înșiși sau din alte motive, cum ar fi reclamațiile utilizatorilor, faptul că ISP (Internet Service Providers) sau motoarele de căutare le pun pe lista neagră etc.

Escrocii știu foarte bine acest lucru și vor înființa noi site-uri de înșelăciune într-un ritm rapid. ScamAdviser's Trust Score (ScamAdviser's Trust Score) ține cont de acest lucru și va verifica vechimea unui magazin online. Dacă putem observa că, alături de alți indicatori de înșelăciune, un site nu mai este activ de mult timp, acesta va avea un Trust Score mai mic. Pe măsură ce vechimea site-ului crește, la fel va crește și scorul de încredere, presupunând că nu există alți indicatori negativi.

Server cu risc ridicat

Fiecare site web trebuie să locuiască undeva, iar acea casă se numește server. Dar, de multe ori, serverele nu au doar un singur site web pe ele. Adesea, escrocii aleg gazde care nu se supără de conținutul îndoielnic. Acest lucru înseamnă că aceste gazde de servere au o mulțime de conținut care este de tipul mai puțin fiabil.

Scorul nostru de încredere poate vedea imaginea de ansamblu și poate urmări site-urile de înșelăciune care sunt grupate pe o singură gazdă. Algoritmul poate reduce apoi nucleul de încredere al viitoarelor site-uri care decid să găzduiască acele servere cu risc ridicat.

Platforme de comerț electronic

Platforme precum Shopify și omologul său chinez Shoplazza oferă întreprinderilor mici o modalitate ușoară de a deschide un magazin online. Pe de altă parte, ușurința de a crea site-uri web oferită de aceste platforme este exploatată de escroci pentru a crea un număr mare de magazine false într-un timp scurt. Algoritmii noștri iau în considerare acest fapt și îl folosesc pentru a determina scorul de încredere.

Și mai mult...

Desigur, algoritmul nostru este complex și în continuă evoluție. Aceștia sunt doar câțiva dintre factorii care intră în joc atunci când un site web este evaluat de algoritmul nostru. Nu putem dezvălui totul aici, altfel, escrocii se vor prinde!


Dar fiți siguri că nu stăm niciodată cu mâinile în sân. Pe măsură ce escrocii se adaptează, la fel facem și noi. Totul pentru a ne putea proteja utilizatorii. Rămâneți în siguranță și nu uitați să verificați ScamAdviser înainte de a cumpăra!

Raportați o înșelătorie!

Te-ai îndrăgostit de o farsă, ai cumpărat un produs fals? Raportați site-ul și atenționați-i pe alții!

Ajutor și informații

Povești populare

Odată cu creșterea influenței internetului, crește și prevalența escrocheriilor online. Există escroci care fac tot felul de afirmații pentru a prinde victimele în capcană online - de la oportunități false de investiții la magazine online - iar internetul le permite să opereze din orice parte a lumii, în anonimat. Capacitatea de a detecta escrocheriile online este o abilitate importantă, deoarece lumea virtuală devine din ce în ce mai mult o parte din fiecare aspect al vieții noastre. Sfaturile de mai jos vă vor ajuta să identificați semnele care pot indica faptul că un site web ar putea fi o înșelătorie. Bunul simț: Prea bun pentru a fi adevărat Atunci când căutați bunuri online, o ofertă avantajoasă poate fi foarte atrăgătoare. O geantă Gucci sau un iPhone nou la jumătate de preț? Cine nu ar vrea să profite de o astfel de ofertă? Escrocii știu și ei acest lucru și încearcă să profite de acest lucru. Dacă o ofertă online pare prea bună pentru a fi adevărată, gândiți-vă de două ori și verificați de două ori lucrurile. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să verificați pur și simplu același produs pe site-uri web concurente (în care aveți încredere). Dacă diferența de preț este uriașă, ar fi mai bine să verificați de două ori restul site-ului. Verificați legăturile din rețelele sociale Social media este o parte esențială a afacerilor de comer

Deci, ce e mai rău s-a întâmplat - v-ați dat seama că v-ați dat banii prea repede și că site-ul pe care l-ați folosit era o înșelătorie - ce urmează? Ei bine, în primul rând, nu dispera!!! Dacă credeți că ați fost înșelat, primul lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când aveți o problemă este să cereți pur și simplu o rambursare. Acesta este primul și cel mai simplu pas pentru a determina dacă aveți de-a face cu o companie autentică sau cu escroci. Din păcate, să vă primiți banii înapoi de la un escroc nu este la fel de simplu ca și cum ați cere pur și simplu. Dacă într-adevăr aveți de-a face cu escroci, procedura (și șansa) de a vă recupera banii variază în funcție de metoda de plată folosită. PayPal Card de debit/Carte de credit Transfer bancar Transfer bancar Google Pay Bitcoin PayPal Dacă ați folosit PayPal, aveți mari șanse să vă recuperați banii dacă ați fost înșelat. Pe site-ul lor, puteți depune o contestație în termen de 180 de zile calendaristice de la achiziție. Condiții pentru a depune o contestație: Cea mai simplă situație este aceea că ați comandat de la un magazin online și nu a ajuns. În acest caz, iată ce precizează PayPal: "Dacă comanda dvs. nu apare niciodată, iar vânzătorul nu poate furniza dovada expedierii sau a livrării, ve