Este My Tech Best Friend (mytechbestfriend.academy) Legit sau o înșelătorie?

Autor: James Greening

iunie 9, 2022

Mytechbestfriend este site-ul web al unei companii care organizează bootcamps pentru a ajuta oamenii să obțină locuri de muncă în industria tehnologică. Conform site-ului lor:

MYTECHBESTFRIEND este un serviciu bazat pe educația tehnologică și dezvoltarea carierei, care ajută și asistă minoritățile din comunitățile noastre să pătrundă în spațiul tehnologic în cel mai ușor mod posibil. Misiunea mea este de a spori bogăția minorităților din comunitățile noastre prin plasarea oamenilor în cariere tehnologice satisfăcătoare și bine plătite prin intermediul pregătirii în carieră, al taberelor de pregătire și al reconstrucției CV-urilor.

ScamAdviser a fost abordat recent de o firmă de avocatură în numele Mytechbestfriend care ne-a solicitat cu amabilitate să eliminăm sau să actualizăm informațiile despre Mytechbestfriend de pe site-ul nostru. Deoarece rareori primim astfel de solicitări de la organizații legitime, am decis să analizăm Mytechbestfriend pentru a determina dacă este o afacere autentică sau o înșelătorie.

Cine deține Mytechbestfriend?

Pagina "Despre" a mytechbestfriend.academy spune următoarele într-o secțiune intitulată "Fondator":

Bună, Numele meu este Mary, sunt inginer ServiceNow, analist de afaceri și administrator de sistem și dețin în prezent și 12 certificări IT la mare căutare, care sunt în Oracle, ITIL, AWS, Azure, Splunk, ServiceNow și Salesforce... și dacă v-aș mai spune că majoritatea acestor certificări au fost obținute tot în 3 luni ? toate acestea sunt fapte.

În timp ce încercam să aflu dacă "Mary" este o persoană reală, am dat peste profilul de LinkedIn al lui Mary Awodele, care se proclamă "CEO și creator al Mytechbestfriend". După ce am parcurs profilul, nu am găsit niciun semn care să sugereze că Mary ar putea fi o creație fictivă a escrocilor. Profilul pare legitim.

Informații despre site

Conform informațiilor de înregistrare a domeniului mytechbestfriend.academy, numele de domeniu a fost înregistrat pe 14 mai 2021. Detaliile solicitantului înregistrării, cum ar fi numele, locația și detaliile de contact, au fost ascunse cu ajutorul unui serviciu plătit. Prin urmare, este un site web relativ nou, cu informațiile proprietarului ascunse.

Conținutul site-ului pare a fi original și nu copiat, așa cum se întâmplă în cazul multor site-uri de înșelăciune. Site-ul conține informații despre diverse bootcamps pentru roluri profesionale în industria tehnologică. Detaliile par relevante pentru rolul menționat și, prin urmare, nu par inventate.

Am găsit un detaliu suspect pe site-ul web, în secțiunea "Student Highlights". Această secțiune oferă informații despre tranzițiile profesionale și plasamentele de succes obținute prin intermediul Mytechbestfriend.

Cu toate acestea, există motive să credem că aceste informații ar fi putut fi falsificate. De exemplu, imaginea "Monica" este de fapt cea a unei actrițe americane pe nume Monica Rivera.

Activitatea în social media

Mytechbestfriend are o prezență mare și activă în social media. Are pagini pe LinkedIn, Twitter, Instagram și, de asemenea, un grup pe Facebook. Toate paginile au un număr considerabil de urmăritori, iar paginile sunt gestionate în mod activ.

Cu toate acestea, am observat ceva ciudat și în cazul paginii de Twitter. Data creării profilului este indicată ca fiind iulie 2020, deși site-ul a fost creat abia în mai 2021.

Ritmul în care a crescut grupul de pe Facebook este și el puțin ciudat, deoarece a adunat aproape 11.000 de adepți în doar 26 de săptămâni. Creșterea explozivă și datele incoerente de creare a paginii pun la îndoială faptul că urmărirea în social media a grupului Mytechbestfriend este organică.

Cu toate acestea, dacă ne uităm la activitatea din jurul lui Mytechbestfriend, nu pare a fi suspectă. Conturile care vorbesc despre Mytechbestfriend par a fi reale și în număr bun.

Și pe LinkedIn sunt sute de "angajați":

Recenzii Mytechbestfriend

Mytechbestfriend este în cele din urmă o afacere care oferă un serviciu. Privind recenziile ne poate da o idee corectă dacă organizația oferă servicii satisfăcătoare. Pe ScamAdviser, Mytechbestfriend are un rating de 4 din 5 pe baza a 3 recenzii.

Din cele trei recenzii, două vorbesc pozitiv despre Mytechbestfriend:

Cea de-a treia revizuire, însă, este mai critică:

Politica de rambursare

Mytechbestfriend are o politică strictă de rambursare pe care consumatorii ar trebui să o cunoască. Câteva puncte importante de reținut (preluate din documentul lor privind politica de rambursare ):

  • Studentul are dreptul la o rambursare integrală în termen de 48 de ore de la rezervare. După 48 de ore, studentul devine apoi eligibil pentru o rambursare de 50%.
  • După ce au trecut 7 zile de la rezervare, studentul nu mai este eligibil pentru o rambursare.

  • Pot fi luate măsuri legale împotriva studenților care depun litigii la banca lor cu privire la plățile efectuate către Mytechbestfriend.

  • Disputele greșite împotriva Mytechbestfriend vor fi raportate la toate cele 3 birouri de credit și se vor reflecta în raportul de credit al studenților. Mytechbestfriend va raporta, de asemenea, disputa la agenția de colectare și studentul va trebui să ramburseze Mytechbestfriend suma contestată.

Concluzie

În general, informațiile disponibile mă determină să cred că Mytechbestfriend este probabil să fie o organizație legitimă și nu o înșelătorie. Există câteva lucruri ciudate pe site-ul lor și pe paginile de social media, dar numărul de semne care sugerează că Mytechbestfriend poate fi dubios este mai mic decât indicii că este legitim. Este posibil să fie sigur să tratăm cu Mytechbestfriend, dar se recomandă totuși prudență.

Acest articol a fost scris de un voluntar care luptă împotriva înșelăciunilor. Dacă credeți că articolul de mai sus conține inexactități sau lipsesc informații relevante, vă rugăm să contactați ScamAdviser.com folosind acest formular.

Raportați o înșelătorie!

Te-ai îndrăgostit de o farsă, ai cumpărat un produs fals? Raportați site-ul și atenționați-i pe alții!

Ajutor și informații

Povești populare

Odată cu creșterea influenței internetului, crește și prevalența escrocheriilor online. Există escroci care fac tot felul de afirmații pentru a prinde victimele în capcană online - de la oportunități false de investiții la magazine online - iar internetul le permite să opereze din orice parte a lumii, în anonimat. Capacitatea de a detecta escrocheriile online este o abilitate importantă, deoarece lumea virtuală devine din ce în ce mai mult o parte din fiecare aspect al vieții noastre. Sfaturile de mai jos vă vor ajuta să identificați semnele care pot indica faptul că un site web ar putea fi o înșelătorie. Bunul simț: Prea bun pentru a fi adevărat Atunci când căutați bunuri online, o ofertă avantajoasă poate fi foarte atrăgătoare. O geantă Gucci sau un iPhone nou la jumătate de preț? Cine nu ar vrea să profite de o astfel de ofertă? Escrocii știu și ei acest lucru și încearcă să profite de acest lucru. Dacă o ofertă online pare prea bună pentru a fi adevărată, gândiți-vă de două ori și verificați de două ori lucrurile. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să verificați pur și simplu același produs pe site-uri web concurente (în care aveți încredere). Dacă diferența de preț este uriașă, ar fi mai bine să verificați de două ori restul site-ului. Verificați legăturile din rețelele sociale Social media este o parte esențială a afacerilor de comer

Deci, ce e mai rău s-a întâmplat - v-ați dat seama că v-ați dat banii prea repede și că site-ul pe care l-ați folosit era o înșelătorie - ce urmează? Ei bine, în primul rând, nu dispera!!! Dacă credeți că ați fost înșelat, primul lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când aveți o problemă este să cereți pur și simplu o rambursare. Acesta este primul și cel mai simplu pas pentru a determina dacă aveți de-a face cu o companie autentică sau cu escroci. Din păcate, să vă primiți banii înapoi de la un escroc nu este la fel de simplu ca și cum ați cere pur și simplu. Dacă într-adevăr aveți de-a face cu escroci, procedura (și șansa) de a vă recupera banii variază în funcție de metoda de plată folosită. PayPal Card de debit/Carte de credit Transfer bancar Transfer bancar Google Pay Bitcoin PayPal Dacă ați folosit PayPal, aveți mari șanse să vă recuperați banii dacă ați fost înșelat. Pe site-ul lor, puteți depune o contestație în termen de 180 de zile calendaristice de la achiziție. Condiții pentru a depune o contestație: Cea mai simplă situație este aceea că ați comandat de la un magazin online și nu a ajuns. În acest caz, iată ce precizează PayPal: "Dacă comanda dvs. nu apare niciodată, iar vânzătorul nu poate furniza dovada expedierii sau a livrării, ve