Numele site-ului: essencetradingltd.com
Locație: Noord-Holland, Olanda
Data înregistrării: 13 septembrie 2021
Proprietar (titularul înregistrării): Domain Protection Services Inc.
Alexa Rank: N/A
Viteza site-ului: Lent
Nr. de alte site-uri web pe server: 1,392
ID e-mail: info@essencetradingltd.com
Număr de telefon: +31 6 87895120
Adresa: Str: Nieuwe Gouw 4-1, Purmerend, Noord-Holland, Țările de Jos
Numele companiei: A: Essence Trading Limited
Număr de înregistrare:
Proprietar: Nu este furnizat
Profiluri de socializare: Nu a fost găsit
Essence Import-Export este o societate comercială care își enumeră tipul de activitate ca fiind "Producător, societate comercială, distribuitor/grosist și altele". O căutare pe Google a adresei listate a arătat că societatea se numește, de asemenea, Essence Import-Export. Ca și Essence Import-Export, Marion Helsloot este listată ca persoană de contact, iar societatea ar exista din 1999.
Cu toate acestea, o căutare în directorul Camerei de Comerț din Țările de Jos nu a găsit niciun detaliu de înregistrare a societății, nici ca Essence Trading Limited, nici ca Essence Import-Export. Singurele rezultate obținute în ambele cazuri au fost cele ale unei alte societăți comerciale care are anumite cuvinte-cheie comune cu Essence Trading Limited.
Un alt lucru ciudat este că www.essence.nl este site-ul web listat ca site oficial al companiei ori de câte ori este menționată Essence Import-Export, inclusiv pe paginile de socializare ale lui Marion Helsloot (LinkedIn, Twitter și Facebook). Este important de menționat că essence.nl este, de fapt, site-ul oficial al unui institut psihedelic din Olanda.
Credibilitatea conținutului site-ului a fost o altă problemă de interes. Rularea declarației de deschidere din pagina "Despre" a companiei - "Cu peste un deceniu de livrare de produse de calitate pe o piață vastă din Europa, Marea Britanie, Rusia, Canada, Japonia, Orientul Îndepărtat și Orientul Mijlociu, și Africa, îndrăznim să spunem că am venit pentru a rămâne" - prin ScamAdviser's Scam Analyzer a dezvăluit că existau multe alte site-uri web cu același slogan, toate magazinele de comerț electronic care vindeau o gamă largă de bunuri. Interesant este faptul că cumpărăturile pe essencetradingltd.com și pe site-urile surori nu sunt foarte simple, deoarece clienții trebuie să plaseze comenzi prin intermediul unui formular de contact și/sau prin WhatsApp. De asemenea, nici prețurile nu sunt listate odată cu produsele.
Aceste magazine, toate cele 11, au fost construite cu ajutorul aceluiași șablon de site web și majoritatea informațiilor privind descrierea afacerii de pe pagina "Despre" sunt similare. Consultați Anexa de la sfârșitul articolului pentru lista completă a site-urilor. La momentul scrierii acestui articol, o încercare de a înțelege procesul de cumpărare/plată pe essencetradingltd.com a decurs așa cum se arată în captura de ecran de mai jos:
De asemenea, fiecare dintre site-urile conexe avea e-mailuri de contact listate la adresa help@companyname.com, iar verificările privind validitatea e-mailurilor au arătat că e-mailurile de contact listate sunt valide. Numerele de telefon pentru site-urile respective erau toate localizate în diversele țări enumerate.
Site-ul web essencetradingltd.com nu avea niciun handle de social media legat de acesta, iar o căutare rapidă pe Facebook, Twitter și Instagram a arătat că, într-adevăr, nu există niciun cont cu numele comercial menționat. Nici unul dintre cele 10 site-uri web rămase legate de essencetradingltd.com nu avea mânere de socializare legate de ele. Recenzile utilizatorilor de pe alte site-uri de recenzii, cum ar fi Trustpilot și WOT, lipseau de asemenea. Prin urmare, nu a existat nicio modalitate de a evalua calitatea experienței utilizatorilor sau a produselor de pe acest site.
După ce am analizat detaliile esențiale ale acestui site, informațiile despre compania înregistrată și informațiile similare de pe alte site-uri conexe, diferitele neconcordanțe, cum ar fi faptul că există atât de multe întreprinderi cu unul și același slogan, precum și diverse alte discrepanțe observate pe parcursul articolului, nu se recomandă să faceți cumpărături pe aceste site-uri, deoarece acestea sunt cel mai probabil escrocherii.
Te-ai îndrăgostit de o farsă, ai cumpărat un produs fals? Raportați site-ul și atenționați-i pe alții!
Odată cu creșterea influenței internetului, crește și prevalența escrocheriilor online. Există escroci care fac tot felul de afirmații pentru a prinde victimele în capcană online - de la oportunități false de investiții la magazine online - iar internetul le permite să opereze din orice parte a lumii, în anonimat. Capacitatea de a detecta escrocheriile online este o abilitate importantă, deoarece lumea virtuală devine din ce în ce mai mult o parte din fiecare aspect al vieții noastre. Sfaturile de mai jos vă vor ajuta să identificați semnele care pot indica faptul că un site web ar putea fi o înșelătorie. Bunul simț: Prea bun pentru a fi adevărat Atunci când căutați bunuri online, o ofertă avantajoasă poate fi foarte atrăgătoare. O geantă Gucci sau un iPhone nou la jumătate de preț? Cine nu ar vrea să profite de o astfel de ofertă? Escrocii știu și ei acest lucru și încearcă să profite de acest lucru. Dacă o ofertă online pare prea bună pentru a fi adevărată, gândiți-vă de două ori și verificați de două ori lucrurile. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să verificați pur și simplu același produs pe site-uri web concurente (în care aveți încredere). Dacă diferența de preț este uriașă, ar fi mai bine să verificați de două ori restul site-ului. Verificați legăturile din rețelele sociale Social media este o parte esențială a afacerilor de comer
Deci, ce e mai rău s-a întâmplat - v-ați dat seama că v-ați dat banii prea repede și că site-ul pe care l-ați folosit era o înșelătorie - ce urmează? Ei bine, în primul rând, nu dispera!!! Dacă credeți că ați fost înșelat, primul lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când aveți o problemă este să cereți pur și simplu o rambursare. Acesta este primul și cel mai simplu pas pentru a determina dacă aveți de-a face cu o companie autentică sau cu escroci. Din păcate, să vă primiți banii înapoi de la un escroc nu este la fel de simplu ca și cum ați cere pur și simplu. Dacă într-adevăr aveți de-a face cu escroci, procedura (și șansa) de a vă recupera banii variază în funcție de metoda de plată folosită. PayPal Card de debit/Carte de credit Transfer bancar Transfer bancar Google Pay Bitcoin PayPal Dacă ați folosit PayPal, aveți mari șanse să vă recuperați banii dacă ați fost înșelat. Pe site-ul lor, puteți depune o contestație în termen de 180 de zile calendaristice de la achiziție. Condiții pentru a depune o contestație: Cea mai simplă situație este aceea că ați comandat de la un magazin online și nu a ajuns. În acest caz, iată ce precizează PayPal: "Dacă comanda dvs. nu apare niciodată, iar vânzătorul nu poate furniza dovada expedierii sau a livrării, ve