Escrocherii în domeniul serviciilor pentru întreprinderi: Întotdeauna faceți verificări cost-beneficiu cu serviciile de afaceri

Autor: Nichlaus O.

septembrie 3, 2021

În calitate de proprietar de afacere, ar trebui să analizați întotdeauna cu atenție serviciile la care vă abonați. Unele servicii au o latură înșelătoare. Dacă nu v-ați abonat la serviciul respectiv, nu-i plătiți. Nu cedați în fața unor cereri sau amenințări persistente.

Un lucru atât de important precum costul și perioada de prestare a serviciului ar trebui să fie plasat în locul cel mai vizibil. Furnizorii de servicii care ascund aceste detalii sau le fac greu de găsit sunt cel mai probabil escroci.

Semne comune ale escrocheriilor în domeniul serviciilor de afaceri

  • Solicitări de a da detalii de plată prin telefon, cum ar fi numărul cardului de credit și contul bancar.
  • Faptul că vi se cere să plătiți noi taxe diferite de cele declarate inițial.
  • Limbaj amenințător sau intimidare.
  • Solicitarea plății imediateprin crearea unui sentiment de urgență sau de pericol.

Tipuri de escrocherii privind înregistrarea unei întreprinderi

Escrocherie privind înregistrarea și reînnoirea numelui de firmă

Comisia australiană pentru investiții în valori mobiliare (ASIC), avertizează întreprinderile înregistrate la ei împotriva unei escrocherii prin e-mail care solicită fonduri. E-mailul pretinde că fondurile sunt pentru "taxe de înregistrare", apoi solicită detalii personale pentru a reînnoi numele afacerii. De asemenea, acesta oferă un link pentru a completa din nou detaliile și apoi pentru a plăti.

Iată un exemplu de imagine de la ASIC

Facturi false

Un alt mod în care întreprinderile mici sunt înșelate de furnizorii de servicii este prin facturi false, inventate sau umflate. Ar trebui să aveți ca practică de afaceri să examinați ce vi se cere înainte de a face plata. Unii escroci vă vor înscrie afacerea pentru un serviciu, în special serviciile digitale, apoi vor cere plata atunci când vă trimit factura. Ei speră ca persoana care vă plătește facturile să presupună că este pentru ceva ce afacerea folosește.

Tot în acest fel funcționează și facturile suprataxate. Uneori puteți primi o suprataxare pentru un serviciu pe care afacerea dvs. îl folosește.

Regula simplă în acest caz este următoarea: dacă nu v-ați abonat, NU plătiți.

Consumabile de birou necomandate

Întreprinderile pot primi apeluri de la furnizori pentru a le confirma adresa sau pentru a obține o mostră gratuită. Adesea, acestea sunt induse în eroare, crezând că este vorba de o simplă confirmare a adresei lor sau de o solicitare de a primi o mostră gratuită. Dar, atunci când o fac, produsul este livrat și apoi se cere plata.

Escrocherii de promovare a afacerilor

Nu toate serviciile de promovare pe internet sunt autentice și benefice pentru afacerea dumneavoastră. Modul obișnuit în care funcționează aceste escrocherii este ca escrocul să ofere costuri inițiale mici pentru serviciu. Apoi, mai târziu, cere sume mari, pretinzând că sumele mici nu se aplică în situația dumneavoastră dintr-un motiv sau altul.

Escrocherii privind listarea în directoare

Anuarele de afaceri ar trebui să facă afacerea dvs. mai ușor de contactat pentru toți cei care au nevoie de serviciile dvs. Ce se întâmplă atunci când anuarul adaugă puțină sau nicio valoare afacerii dumneavoastră?

EU Business Directory Scam este un astfel de director. Întreprinderile sunt obligate să plătească 995 EUR pe an pentru o listă care nu aduce niciun câștig real pentru o afacere. În plus, detaliile acestei plăți sunt îngropate în mod convenabil într-un paragraf lung și plictisitor la sfârșitul e-mailului. Iată e-mailul raportat

Cum vă puteți proteja afacerea de serviciile false?

  • Nu vă grăbiți să încheiați niciun acord, mai ales la telefon.
  • Verificați dedouă ori facturile pentru a vă asigura că cifrele sunt în ordine.
  • Verificați o afacere online înainte de a încheia orice acord. Uitați-vă la datele WHOIS ale acestora pentru a determina adevăratele informații de contact.
  • Feriți-vă de e-mailurile care nu vi se adresează pe nume, dar care doresc să vă vândă un serviciu. Și nu urmați linkurile lor pentru a vă abona.
  • Sesizați autoritățile locale antifraudă sau - FTC în SUA și Action Fraud în Marea Britanie.

Raportați o înșelătorie!

Te-ai îndrăgostit de o farsă, ai cumpărat un produs fals? Raportați site-ul și atenționați-i pe alții!

Ajutor și informații

Povești populare

Odată cu creșterea influenței internetului, crește și prevalența escrocheriilor online. Există escroci care fac tot felul de afirmații pentru a prinde victimele în capcană online - de la oportunități false de investiții la magazine online - iar internetul le permite să opereze din orice parte a lumii, în anonimat. Capacitatea de a detecta escrocheriile online este o abilitate importantă, deoarece lumea virtuală devine din ce în ce mai mult o parte din fiecare aspect al vieții noastre. Sfaturile de mai jos vă vor ajuta să identificați semnele care pot indica faptul că un site web ar putea fi o înșelătorie. Bunul simț: Prea bun pentru a fi adevărat Atunci când căutați bunuri online, o ofertă avantajoasă poate fi foarte atrăgătoare. O geantă Gucci sau un iPhone nou la jumătate de preț? Cine nu ar vrea să profite de o astfel de ofertă? Escrocii știu și ei acest lucru și încearcă să profite de acest lucru. Dacă o ofertă online pare prea bună pentru a fi adevărată, gândiți-vă de două ori și verificați de două ori lucrurile. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să verificați pur și simplu același produs pe site-uri web concurente (în care aveți încredere). Dacă diferența de preț este uriașă, ar fi mai bine să verificați de două ori restul site-ului. Verificați legăturile din rețelele sociale Social media este o parte esențială a afacerilor de comer

Deci, ce e mai rău s-a întâmplat - v-ați dat seama că v-ați dat banii prea repede și că site-ul pe care l-ați folosit era o înșelătorie - ce urmează? Ei bine, în primul rând, nu dispera!!! Dacă credeți că ați fost înșelat, primul lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când aveți o problemă este să cereți pur și simplu o rambursare. Acesta este primul și cel mai simplu pas pentru a determina dacă aveți de-a face cu o companie autentică sau cu escroci. Din păcate, să vă primiți banii înapoi de la un escroc nu este la fel de simplu ca și cum ați cere pur și simplu. Dacă într-adevăr aveți de-a face cu escroci, procedura (și șansa) de a vă recupera banii variază în funcție de metoda de plată folosită. PayPal Card de debit/Carte de credit Transfer bancar Transfer bancar Google Pay Bitcoin PayPal Dacă ați folosit PayPal, aveți mari șanse să vă recuperați banii dacă ați fost înșelat. Pe site-ul lor, puteți depune o contestație în termen de 180 de zile calendaristice de la achiziție. Condiții pentru a depune o contestație: Cea mai simplă situație este aceea că ați comandat de la un magazin online și nu a ajuns. În acest caz, iată ce precizează PayPal: "Dacă comanda dvs. nu apare niciodată, iar vânzătorul nu poate furniza dovada expedierii sau a livrării, ve