Atenție la inimi: Dezvăluirea escrocheriilor de Ziua Îndrăgostiților în 2024

Autor: Adam Collins

februarie 7, 2024

În viață, te poți baza pe câteva lucruri: moartea, impozitele și escrocii care apar la fiecare eveniment major ca niște invitați nepoftiți la o petrecere. Cu Ziua Îndrăgostiților la tot pasul, dragostea nu este singurul lucru care plutește în aer, ci și escrocheriile sunt pe val, pe valul Valentine's Day. Țineți minte, nu toată lumea vă vizează inima; unii vă țintesc doar portofelul, sperând să vă facă o afacere nu prea dulce.

Iată câteva dintre potențialele escrocherii de Ziua Îndrăgostiților din 2024 pe care le puteți evita.

Escrocheria "Sugar Momma" sau "Sugar Daddy" (mamă de zahăr)

Better Business Bureau (BBB) raportează o escrocherie romantică emergentă cu o întorsătură.

Imaginați-vă acest lucru, un străin vă abordează online, fie pe aplicațiile de dating, fie pe platformele de socializare. Acesta pretinde că a fost cucerit de frumusețea ta și, dacă îți place, vrea să-ți trimită o "alocație săptămânală." De fapt, unii trimit o "alocație" de câteva mii de dolari.

Toate acestea sună real și incitant, deoarece tu vei fi binefăcătorul, ce ar putea merge prost?

Străinul procedează apoi să vă trimită un cec sau se preface că vă transferă bani la bancă sau la Cash App sau Paypal.

Cu toate acestea, escrocul vă contactează apoi susținând că prietenul său are mare nevoie și că ar trebui să îi transferați o parte din fonduri. Alte pretexte comune includ donarea către o organizație de caritate (care nu există), cumpărarea unui card cadou sau chiar plata unei facturi restante.

Unii o iau puțin mai sus și pretind că trebuie să le rambursezi taxa de procesare, dar de data aceasta, plătești prin Bitcoin. O victimă, conform BBB Scam Tracker, cel mai bun instrument de combatere a înșelăciunilor al anului de la GASA, a sfârșit prin a pierde peste 19.000 de dolari din finanțele sale personale din cauza acestor escroci.

Una dintre cele mai bune modalități prin care puteți evita această înșelătorie este să refuzați orice avans de bani. Dar chiar dacă vă trimit un cec, evitați să cheltuiți banii înainte ca aceștia să fie transferați efectiv în contul dumneavoastră. Băncile vor pune la dispoziție fondurile dintr-un cec aproape imediat, iar dacă cecul este fără acoperire, iar dumneavoastră ați cheltuit banii, vor trebui să recupereze banii de la dumneavoastră.

Înșelătoria cu falsul florar

De Ziua Îndrăgostiților, dragostea înflorește, de obicei, cu flori, dar aveți grijă la escrocii care derulează scheme de falsă florărie - ideea lor de buchet este mai mult înșelătorie decât lalele. Aceste florării online îți umplu rapid cronologia, chiar și pe rețelele de socializare, dar sfârșesc prin a-ți strica ziua iubirii.

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face este să faceți diligențele necesare, deoarece capacitatea de a recunoaște site-urile înșelătoare vă poate ajuta să vă salvați ziua și banii. Unele dintre semnele revelatoare la care trebuie să fii atent includ;

  • Un site web relativ nou, cu puține sau niciun istoric
  • Lipsa recenziilor sau recenzii prea pozitive
  • Oferte prea bune pentru a fi adevărate

Magazine online dubioase

Ziua Îndrăgostiților nu se referă doar la flori; și alte obiecte prețioase exprimă dragostea. Escrocii sunt conștienți de acest lucru și vor pune la cale capcane pentru a-i păcăli pe romanticii neștiutori. Articole precum bijuteriile, articolele de cadou și hainele necesită o atenție sporită în această perioadă a anului, deoarece escrocii sunt la pândă în fiecare colț.

La fel ca în cazul escrocheriilor cu florării false, puteți învinge escrocii evitând ofertele prea bune pentru a fi adevărate, magazinele online cu multe recenzii negative, detaliile de contact neverificabile și locațiile. În plus, orice site web care pretinde că este deținut de o altă companie, să spunem o companie de tehnologie, și care vinde bijuterii este de negăsit.

Concluzie: Păstrați-vă inteligența în această zi a îndrăgostiților

În general, escrocii vor veni la dumneavoastră cu tot felul de povești pentru a vă păcăli să le dați bani. Este posibil ca unii să nu vă spună în mod direct să le dați bani, dar vor veni cu metode inteligente, cum ar fi înșelătoria "sugar momma" (sau "sugar daddy"). Oricine pretinde că vrea să vă trimită bani și mai târziu vă cere să îi trimiteți o sumă mică este probabil un escroc.

Asigurați-vă că faceți toate diligențele necesare înainte de a face orice achiziție online și verificați dacă există semnale de alarmă pe site-urile online.

Ziua Îndrăgostiților ar trebui să fie o zi în care să sărbătoriți dragostea și nu una în care să vă faceți griji că veți pierde bani. Păzește-ți inima, păstrează-ți inteligența și lasă dragostea să câștige! La mulți ani de Valentine's Day!

Image source: Unsplash.com

Raportați o înșelătorie!

Te-ai îndrăgostit de o farsă, ai cumpărat un produs fals? Raportați site-ul și atenționați-i pe alții!

Ajutor și informații

Povești populare

Odată cu creșterea influenței internetului, crește și prevalența escrocheriilor online. Există escroci care fac tot felul de afirmații pentru a prinde victimele în capcană online - de la oportunități false de investiții la magazine online - iar internetul le permite să opereze din orice parte a lumii, în anonimat. Capacitatea de a detecta escrocheriile online este o abilitate importantă, deoarece lumea virtuală devine din ce în ce mai mult o parte din fiecare aspect al vieții noastre. Sfaturile de mai jos vă vor ajuta să identificați semnele care pot indica faptul că un site web ar putea fi o înșelătorie. Bunul simț: Prea bun pentru a fi adevărat Atunci când căutați bunuri online, o ofertă avantajoasă poate fi foarte atrăgătoare. O geantă Gucci sau un iPhone nou la jumătate de preț? Cine nu ar vrea să profite de o astfel de ofertă? Escrocii știu și ei acest lucru și încearcă să profite de acest lucru. Dacă o ofertă online pare prea bună pentru a fi adevărată, gândiți-vă de două ori și verificați de două ori lucrurile. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să verificați pur și simplu același produs pe site-uri web concurente (în care aveți încredere). Dacă diferența de preț este uriașă, ar fi mai bine să verificați de două ori restul site-ului. Verificați legăturile din rețelele sociale Social media este o parte esențială a afacerilor de comer

Deci, ce e mai rău s-a întâmplat - v-ați dat seama că v-ați dat banii prea repede și că site-ul pe care l-ați folosit era o înșelătorie - ce urmează? Ei bine, în primul rând, nu dispera!!! Dacă credeți că ați fost înșelat, primul lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când aveți o problemă este să cereți pur și simplu o rambursare. Acesta este primul și cel mai simplu pas pentru a determina dacă aveți de-a face cu o companie autentică sau cu escroci. Din păcate, să vă primiți banii înapoi de la un escroc nu este la fel de simplu ca și cum ați cere pur și simplu. Dacă într-adevăr aveți de-a face cu escroci, procedura (și șansa) de a vă recupera banii variază în funcție de metoda de plată folosită. PayPal Card de debit/Carte de credit Transfer bancar Transfer bancar Google Pay Bitcoin PayPal Dacă ați folosit PayPal, aveți mari șanse să vă recuperați banii dacă ați fost înșelat. Pe site-ul lor, puteți depune o contestație în termen de 180 de zile calendaristice de la achiziție. Condiții pentru a depune o contestație: Cea mai simplă situație este aceea că ați comandat de la un magazin online și nu a ajuns. În acest caz, iată ce precizează PayPal: "Dacă comanda dvs. nu apare niciodată, iar vânzătorul nu poate furniza dovada expedierii sau a livrării, ve