Aflați despre aceste escrocherii în domeniul educației

Autor: James Greening

iulie 30, 2021

Poate că sunteți în căutarea diplomei perfecte de la o instituție de renume pentru a vă pregăti calea spre cariera de vis. De asemenea, a devenit o tendință să urmați cursuri online pentru perfecționare, astfel încât să puteți viza o poziție mai înaltă în cadrul organizației sau să treceți la un rol diferit. Ar fi nefericit să sfârșești prin a cădea în capcana unei escrocherii în domeniul educației și nu doar să îți pierzi banii, ci și să te confrunți cu dezamăgirea de a nu-ți putea îndeplini ambițiile.

Escrocherii comune în domeniul educației

Având în vedere că educația online aka e-learning este tot mai răspândită cu fiecare an care trece, numărul escrocheriilor educaționale online este și el în creștere. Fiți atenți la aceste escrocherii în domeniul educației.

Gradul Mills

O fabrică de diplome este orice instituție academică care funcționează fără știrea organizațiilor de acreditare. Acestea oferă o varietate de diplome, dar programul lor de studii nu a fost aprobat.

Fabrica de diplome va pretinde sau va insinua că este legitimă, dar diplomele pe care le oferă nu au nicio valoare reală, deoarece programul de colegiu online este invalid sau nerecunoscut. Singurul lor scop este de a colecta taxe de la studenți. Unele dintre aceste organizații folosesc nume care seamănă cu cele ale unor colegii sau universități bine cunoscute.

O fabrică de diplome ar putea garanta o diplomă studentului fără a finaliza niciun curs sau doar pe baza experienței de muncă. De exemplu, o școală online poate spune că puteți obține o diplomă de patru ani de facultate într-un an fără credite universitare obținute anterior.

Cursuri de slabă calitate

Există multe cursuri disponibile online care sunt comercializate în mod agresiv și care au un preț ridicat. Cu toate acestea, un curs scump nu înseamnă întotdeauna că nivelul de educație va fi de top. Multe astfel de cursuri au un conținut de suprafață, care nu ajută la dobândirea unei experiențe practice. Lucrările de curs pot fi chiar învechite.

În plus, cursului îi pot lipsi oportunitățile de interacțiune între studenți și profesori. Rețelele de absolvenți, mentoratul și experiența profesională relevantă, cum ar fi stagiile de practică, sunt, de asemenea, lucruri care probabil nu sunt oferite în cadrul acestor cursuri. În cele din urmă, studentul nu obține niciun beneficiu real de pe urma cursului.

Înșelăciuni legate de abonamentele de e-Learning

O "încercare gratuită" pentru un site de învățare online ar putea părea o modalitate bună de a vă face o idee despre ofertele platformei înainte de a decide să vă abonați. Cu toate acestea, aveți grijă la platformele care impun adăugarea obligatorie în cont a unor informații de plată, cum ar fi detaliile bancare sau ale cardului.

Dacă citiți textul cu litere mici, este posibil să existe clauze care să spună că autorizați platforma de învățare să vă taxeze lunar, cu excepția cazului în care anulați manual abonamentul. Prin urmare, este posibil să sfârșești prin a fi taxat chiar dacă nu ai fost impresionat și nu te-ai înscris la niciun curs pe platformă.

Întreruperea abonamentului în sine ar putea fi o sarcină dificilă, care necesită parcurgerea mai multor cercuri. Cel mai rău este că s-ar putea să nu existe nicio modalitate de a obține o rambursare pentru taxele de abonament pe care le-ați plătit deja, deoarece ați dat permisiunea companiei să vă taxeze atunci când ați fost de acord cu Termenii de utilizare.

Înșelăciuni privind redactarea temelor

Această escrocherie este ușor tangențială cu celelalte escrocherii menționate în acest articol, dar este șocant de frecventă. Există mai multe site-uri web care se oferă să ajute studenții să își completeze temele în schimbul unei taxe. Nu numai că aceste servicii sunt lipsite de etică, dar aproape niciunul dintre ele nu are nicio credibilitate.

Site-ul poate pretinde în mod fals că are o listă de scriitori cu experiență, când, în realitate, proiectele sunt externalizate către amatori pentru a economisi costuri. De asemenea, recenziile online ale acestor site-uri sunt de obicei false și au politici stricte de "fără rambursare". Unele dintre aceste companii fac un pas mai departe, extorcând studenții. Acestea amenință că vor raporta studentul la universitate pentru că încearcă să trișeze la lucrările lor dacă nu plătește mai mulți bani.

Cum să evitați escrocheriile din domeniul educației

Mai jos sunt câteva sfaturi și verificări care vă pot ajuta să identificați o escrocherie în domeniul educației:

  • Verificați acreditarea: Dacă o instituție este acreditată, înseamnă că lucrările de curs au fost analizate de colegii din domeniul educației și îndeplinesc standarde acceptabile de calitate. În primul rând, verificați dacă există vreo mențiune din partea instituției însăși despre faptul că este acreditată. Dacă există, atunci încercați să verificați cu organizația de acreditare dacă instituția este cu adevărat recunoscută.

  • Nume copiate: Încearcă organizația să se dea de gol sau să sugereze o asociere cu o instituție de renume? De exemplu, există multe universități online de mică anvergură cu "Oxford" în nume, care nu au nicio legătură cu Universitatea din Oxford.

  • Criterii de admitere laxe: Universitățile înșelătoare se concentrează în întregime pe obținerea a cât mai mulți bani de la cât mai mulți studenți, ceea ce înseamnă că nu au reguli stricte de eligibilitate. Cu excepția cazului în care este o universitate deschisă, admiterea ușoară ar putea fi o capcană.

  • Taxe în avans: Acționați cu prudență dacă organizația vă cere să plătiți în avans toate taxele de școlarizare, mai ales dacă vă oferă o reducere semnificativă pentru acest lucru. Aceasta ar putea însemna că nimeni nu ajunge să finalizeze cursul. Instituțiile autentice vor permite ca taxele să fie plătite pe semestru sau pe an.

  • Vorbiți cu absolvenții: LinkedIn este o modalitate excelentă de a intra în contact cu persoane care au finalizat sau sunt înscrise la curs. Aceștia pot împărtăși experiențele lor despre curs, inclusiv avantajele și dezavantajele, și dacă i-a ajutat să își atingă obiectivele profesionale.

Raportați o înșelătorie!

Te-ai îndrăgostit de o farsă, ai cumpărat un produs fals? Raportați site-ul și atenționați-i pe alții!

Ajutor și informații

Povești populare

Odată cu creșterea influenței internetului, crește și prevalența escrocheriilor online. Există escroci care fac tot felul de afirmații pentru a prinde victimele în capcană online - de la oportunități false de investiții la magazine online - iar internetul le permite să opereze din orice parte a lumii, în anonimat. Capacitatea de a detecta escrocheriile online este o abilitate importantă, deoarece lumea virtuală devine din ce în ce mai mult o parte din fiecare aspect al vieții noastre. Sfaturile de mai jos vă vor ajuta să identificați semnele care pot indica faptul că un site web ar putea fi o înșelătorie. Bunul simț: Prea bun pentru a fi adevărat Atunci când căutați bunuri online, o ofertă avantajoasă poate fi foarte atrăgătoare. O geantă Gucci sau un iPhone nou la jumătate de preț? Cine nu ar vrea să profite de o astfel de ofertă? Escrocii știu și ei acest lucru și încearcă să profite de acest lucru. Dacă o ofertă online pare prea bună pentru a fi adevărată, gândiți-vă de două ori și verificați de două ori lucrurile. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să verificați pur și simplu același produs pe site-uri web concurente (în care aveți încredere). Dacă diferența de preț este uriașă, ar fi mai bine să verificați de două ori restul site-ului. Verificați legăturile din rețelele sociale Social media este o parte esențială a afacerilor de comer

Deci, ce e mai rău s-a întâmplat - v-ați dat seama că v-ați dat banii prea repede și că site-ul pe care l-ați folosit era o înșelătorie - ce urmează? Ei bine, în primul rând, nu dispera!!! Dacă credeți că ați fost înșelat, primul lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când aveți o problemă este să cereți pur și simplu o rambursare. Acesta este primul și cel mai simplu pas pentru a determina dacă aveți de-a face cu o companie autentică sau cu escroci. Din păcate, să vă primiți banii înapoi de la un escroc nu este la fel de simplu ca și cum ați cere pur și simplu. Dacă într-adevăr aveți de-a face cu escroci, procedura (și șansa) de a vă recupera banii variază în funcție de metoda de plată folosită. PayPal Card de debit/Carte de credit Transfer bancar Transfer bancar Google Pay Bitcoin PayPal Dacă ați folosit PayPal, aveți mari șanse să vă recuperați banii dacă ați fost înșelat. Pe site-ul lor, puteți depune o contestație în termen de 180 de zile calendaristice de la achiziție. Condiții pentru a depune o contestație: Cea mai simplă situație este aceea că ați comandat de la un magazin online și nu a ajuns. În acest caz, iată ce precizează PayPal: "Dacă comanda dvs. nu apare niciodată, iar vânzătorul nu poate furniza dovada expedierii sau a livrării, ve