10 site-uri de tranzacționare Bitcoin Legit în 2023

ianuarie 26, 2023

Ce sunt bursele criptografice?

O bursă de bitcoin (numită și bursă de criptomonede) este o piață digitală sau o afacere în care comercianții pot cumpăra sau vinde diferite criptomonede, cum ar fi BTC, ETH, EOS, XRP, LTC și altele, folosind dolari, euro sau orice altă monedă. O bursă este, în esență, intermediarul între cumpărătorii și vânzătorii de criptomonede.

Bursele de criptomonede sunt foarte asemănătoare cu bursele de valori, iar comercianții pot opta să cumpere sau să vândă criptomonede prin plasarea unui ordin de cumpărare sau de vânzare. Bursele vor percepe adesea o taxă de serviciu sau vor lua un comision pentru executarea tranzacțiilor.

Riscuriletranzacționării debitcoin

Bitcoin și alte altcoins sunt, în general, private și, prin natura lor, nereglementate, astfel încât problema schimburilor cripto false este larg răspândită.

  • Totul este digital, deci există un risc ridicat de hacking, atacuri malware și tentative de phishing
  • Supravegherea de reglementare este redusă, iar lumea Bitcoin este adesea ca în vestul sălbatic
  • Bursele se confruntă cu probleme jurisdicționale considerabile, deoarece criptomonedele nu sunt legale peste tot
  • Bursele de criptomonede sau orice altă entitate nu pot anula tranzacțiile cu bitcoin, deci nu există rambursări

Cum să recunoști o fraudă de schimb?

Lumea bitcoin este plină de schimburi false și de aplicații de tranzacționare care apar și dispar peste noapte. Acestea par extrem de convingătoare, mai ales pentru că există foarte puțini indicatori care să arate că este vorba de o platformă falsă. Iată câteva semne de avertizare pe care le-am întâlnit:

  • Promite randamente garantate, oferte fără riscuri sau cu risc zero. Dacă oferta este prea bună pentru a fi adevărată, cel mai probabil este un fals.
  • Fiți atenți la apelurile nesolicitate, e-mailurile și alte comunicări pentru investiții
  • Se știe că escrocii folosesc instrumente de inginerie socială, unele escrocherii funcționând luni de zile înainte de a se face plata efectivă.
  • Împingându-vă să cumpărați chiar acum sau grăbindu-vă cu procesul de transfer de bani
  • Escrocii pot înființa echipe de asistență false și pot contacta investitorii. Nu uitați că bursa nu vă cere niciodată detalii personale sau acreditări printr-un apel sau e-mail.
  • O bursă este o fraudă probabilă dacă percepe comisioane mari, taxe de retragere sau solicită plăți care nu sunt dezvăluite înainte de a investi
  • În cele din urmă, rămâneți la curent, deoarece bursele aflate în pragul falimentului au tendința de a reține fondurile utilizatorilor.

Cititorii Scamadviser ne scriu deseori despre experiențele lor, le puteți vedea aici.

10 site-uri de schimb și tranzacționare Bitcoin legitime

Am compilat o listă de burse Bitcoin de încredere și legitime, care sunt reglementate și populare în cadrul comunității de criptomonede. Toate aceste burse sunt centralizate, iar tranzacțiile cripto pot fi examinate cu atenție. Vă rugăm să rețineți că unele țări reglementează exclusiv criptomonedele, în timp ce multe altele nu au reglementări în vigoare.

Disclaimer: Datorită naturii criptomonedelor, cititorii ar trebui să dea dovadă de prudență înainte de a investi. Verificați întotdeauna dacă un site este reglementat de un guvern de încredere rămâneți la curent cu știrile și efectuați un control prealabil înainte de a investi.

Numele bursei Nr. de perechi de tranzacționare*
Binance 952
CoinDCX 597
Coinbase 125
Huobi Global 864
Gemini 137
OKEx 790
Upbit 418
Bybit 359
Kraken 276
Bursa Mexo 46

*Numărul de perechi de criptomonede disponibile pentru tranzacționare. De exemplu: USD pentru BTC.

Binance

Binance este o bursă de criptomonede care este în prezent cea mai mare bursă din lume în ceea ce privește volumul zilnic de tranzacționare a criptomonedelor. A fost fondată în 2017 și este înregistrată în Insulele Cayman. De-a lungul istoriei sale, compania a lansat două criptomonede pe care le-a dezvoltat singură: Binance Coin (BNB) și Binance Smart Chain (BSC). Binance Smart Chain funcționează cu ajutorul "Proof of Staked Authority", o combinație între dovada de miză și dovada de autoritate. În prezent, are 21 de validatori aprobați. Începând cu 2021, Binance Coin a fost criptomoneda cu a treia cea mai mare capitalizare de piață. Binance le permite utilizatorilor săi să plătească comisioanele pe bursa sa cu Binance Coin.

CoinDCX

Dezvoltator al unei platforme de tranzacționare a criptomonedelor concepute pentru a facilita tranzacțiile cu criptomonede. Platforma companiei permite utilizatorilor să tranzacționeze mai multe criptomonede în mod legal și să adauge și să retragă rapid fonduri în contul lor bancar, permițând utilizatorilor să asigure un flux de capital mai rapid, mai simplu și neîntrerupt.

Coinbase

Coinbase Global, Inc. cu brandul Coinbase, este o companie americană care operează o platformă de schimb de criptomonede. Coinbase funcționează de la distanță și nu are un sediu fizic oficial. În martie 2021, compania era cea mai mare bursă de criptomonede din Statele Unite în funcție de volumul de tranzacționare. Coinbase oferă produse atât pentru investitorii de criptomonede de retail, cât și pentru cei instituționali, precum și alte produse conexe de criptomonede. Ca parte a dosarului SEC pentru a intra în bursă, compania a raportat 43 de milioane de utilizatori verificați, 7.000 de instituții și 115.000 de parteneri de ecosistem în peste 100 de țări.

Huobi Global

Huobi Global este un furnizor global de servicii financiare pentru active blockchain, inclusiv schimburi, comerț, portofel și stocare. De la înființarea sa în 2013, Huobi Group a fost finanțat de ZhenFund și Sequoia Capital. Cifra sa de afaceri cumulată a depășit 1,2 trilioane USD și a devenit cândva cea mai mare bursă de active digitale din lume, cu o cotă globală de 50%. În prezent, Huobi Group a investit în peste șaizeci de întreprinderi din amonte și din aval. Cu sediul în Seychelles, Huobi are birouri în Singapore, Japonia, Coreea de Sud, Regatul Unit și Hong Kong pentru a oferi serviciile sale sigure și credibile de tranzacționare și gestionare a activelor digitale la milioane de utilizatori din peste 130 de țări.

HitBTC

HITBTC este o companie europeană de schimb de Bitcoin care oferă lichiditate ridicată și limite de cumpărare. Înființată în 2013 cu un capital de risc de 6 milioane de euro, platforma de tranzacționare HitBTC este cunoscută pentru motorul său de potrivire de ultimă generație, pentru varietatea de suport pentru soluții blockchain, precum și pentru serviciul său prietenos pentru clienți.

OKEx

OKEx este o bursă de criptomonede cu sediul în Seychelles, care oferă o platformă pentru tranzacționarea diferitelor criptomonede. Unele dintre caracteristicile principale ale bursei includ tranzacționarea la vedere și a instrumentelor derivate. A fost fondată în 2017. OKEx este deținută de Ok Group, care deține și bursa de criptografii Okcoin. Potrivit Reuters, în februarie 2021, OKEx a înregistrat cel mai mare volum de tranzacționare din istorie, în creștere cu 26% față de luna precedentă, ajungând la 188 miliarde de dolari.

Upbit

Upbit este un exchange de criptomonede sud-coreean fondat în 2017. Este operat de Dunamu, care este unul dintre cele mai valoroase startup-uri din Coreea de Sud. La aproximativ două luni de la lansare, Upbit a devenit prima bursă globală de criptomonede în ceea ce privește volumul de tranzacționare pe 24 de ore. Upbit s-a clasat pe locul trei la nivel global și pe primul loc în Coreea în Raportul de supraveghere a pieței din aprilie publicat de Blockchain Transparency Institute (BTI) la 12 aprilie 2019. Clasamentul se bazează pe volumul de tranzacționare pe 24 de ore. De asemenea, BTI a recunoscut Upbit ca fiind o bursă verificată de BTI, ceea ce indică faptul că se numără printre cele mai curate burse din clasamentul global al BTI.

Bit-Z

Bit-z este o platformă globală de schimb valutar digital, pentru a oferi servicii sigure și eficiente de monedă digitală pentru utilizatorii globali.

Kraken

Kraken este un schimb de criptomonede și o bancă cu sediul în Statele Unite, fondată în 2011. Bursa asigură tranzacționarea între criptomonede și valute fiat și furnizează informații despre prețuri către Bloomberg Terminal. Începând cu decembrie 2021, Kraken este disponibilă pentru rezidenții din 48 de state americane și 176 de țări și enumeră 95 de criptomonede disponibile pentru tranzacționare.

Bursa Mexo

Dezvoltator al unei platforme de tranzacționare menită să creeze un nou mod de a tranzacționa, de a învăța și de a face profit. Compania oferă o bursă de criptomonede dezvoltată de o echipă de profesioniști pentru tranzacționare în Mexic și America Latină, permițând astfel persoanelor să se familiarizeze cu astfel de produse și să își îmbunătățească abilitățile tehnice și fundamentale pentru a tranzacționa mai eficient.

Surse: Wikipedia, Pitchbook, Crunchbase

Raportați o înșelătorie!

Te-ai îndrăgostit de o farsă, ai cumpărat un produs fals? Raportați site-ul și atenționați-i pe alții!

Ajutor și informații

Povești populare

Odată cu creșterea influenței internetului, crește și prevalența escrocheriilor online. Există escroci care fac tot felul de afirmații pentru a prinde victimele în capcană online - de la oportunități false de investiții la magazine online - iar internetul le permite să opereze din orice parte a lumii, în anonimat. Capacitatea de a detecta escrocheriile online este o abilitate importantă, deoarece lumea virtuală devine din ce în ce mai mult o parte din fiecare aspect al vieții noastre. Sfaturile de mai jos vă vor ajuta să identificați semnele care pot indica faptul că un site web ar putea fi o înșelătorie. Bunul simț: Prea bun pentru a fi adevărat Atunci când căutați bunuri online, o ofertă avantajoasă poate fi foarte atrăgătoare. O geantă Gucci sau un iPhone nou la jumătate de preț? Cine nu ar vrea să profite de o astfel de ofertă? Escrocii știu și ei acest lucru și încearcă să profite de acest lucru. Dacă o ofertă online pare prea bună pentru a fi adevărată, gândiți-vă de două ori și verificați de două ori lucrurile. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să verificați pur și simplu același produs pe site-uri web concurente (în care aveți încredere). Dacă diferența de preț este uriașă, ar fi mai bine să verificați de două ori restul site-ului. Verificați legăturile din rețelele sociale Social media este o parte esențială a afacerilor de comer

Deci, ce e mai rău s-a întâmplat - v-ați dat seama că v-ați dat banii prea repede și că site-ul pe care l-ați folosit era o înșelătorie - ce urmează? Ei bine, în primul rând, nu dispera!!! Dacă credeți că ați fost înșelat, primul lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când aveți o problemă este să cereți pur și simplu o rambursare. Acesta este primul și cel mai simplu pas pentru a determina dacă aveți de-a face cu o companie autentică sau cu escroci. Din păcate, să vă primiți banii înapoi de la un escroc nu este la fel de simplu ca și cum ați cere pur și simplu. Dacă într-adevăr aveți de-a face cu escroci, procedura (și șansa) de a vă recupera banii variază în funcție de metoda de plată folosită. PayPal Card de debit/Carte de credit Transfer bancar Transfer bancar Google Pay Bitcoin PayPal Dacă ați folosit PayPal, aveți mari șanse să vă recuperați banii dacă ați fost înșelat. Pe site-ul lor, puteți depune o contestație în termen de 180 de zile calendaristice de la achiziție. Condiții pentru a depune o contestație: Cea mai simplă situație este aceea că ați comandat de la un magazin online și nu a ajuns. În acest caz, iată ce precizează PayPal: "Dacă comanda dvs. nu apare niciodată, iar vânzătorul nu poate furniza dovada expedierii sau a livrării, ve