10 site-uri de streaming de muzică legală în 2022

mai 11, 2021

Vrem muzică în viața noastră. Ne dorim o melodie, un ritm și sunete frumoase care să ne încânte urechile și să ne încălzească inimile. Muzica este o parte din noi, încât trebuie să o avem.

Site-urile de muzică vă oferă servicii de streaming sau de descărcare, sau ambele. Adevărata atracție este, bineînțeles, accesul la muzică gratuită. Site-urile de muzică fiabile și legale vă cer să plătiți. Acestea dispun de colecții muzicale uriașe, de până la 70 de milioane de melodii. Unele dintre acestea le puteți descărca și asculta chiar și atunci când sunteți offline.

Site-urile de muzică ilicită sunt riscante

De ce să cumpărați ceea ce puteți obține gratuit, vă întrebați?

  • Gândiți-vă că artiștii își fac muzica pentru a obține un venit din ea. A o descărca gratuit de pe site-uri ilegale înseamnă practic a fura de la artiști.
  • De asemenea, riscați să descărcați programe malware, viruși și alte programe malițioase care ar putea să vă afecteze computerul împreună cu muzica "gratuită". Vă rugăm să fiți atenți.
  • Ați putea descărca, din ignoranță, programe spyware care vă colectează datele personale. Se știe că hackerii care se ocupă cu furtul de identitate colectează credențiale de conectare pentru rețelele sociale și e-mailuri de pe unele dintre aceste site-uri suspecte.

  • Ați putea deveni victima unei fraude financiare. Unele site-uri de muzică au tone de plângeri conform cărora, odată completate detaliile de plată, acestea nu pot fi eliminate. Abonatul continuă să primească deduceri lunare pe care nu le poate opri. Oferiți detaliile de plată doar site-urilor de muzică autentice și scutiți-vă de durerea de a fi nevoiți să vă reorganizați conturile doar pentru a ține la distanță un site web rău intenționat!

  • Sancțiunile pentru descărcările ilegale sunt mari în Germania și în Statele Unite ale Americii. Legile privind drepturile de autor indică faptul că este ilegal să descărcați versiuni neautorizate de muzică protejată de drepturi de autor de pe un serviciu de partajare de fișiere, să copiați muzică folosind software de extragere a fluxurilor sau aplicații mobile. Descărcările ilegale reprezintă o încălcare a legilor privind drepturile de autor și vă pot aduce probleme cu legea. Și de ce ați vrea să vă treceți numele într-un cazier judiciar pentru ceva precum pirateria muzicală?

Cum să recunoașteți site-urile de muzică ilegală

  • Nu există așa ceva ca un prânz gratuit. Site-urile de muzică trebuie să facă bani într-un fel sau altul pentru a plăti artiștii. Acest lucru poate fi prin reclame, cum ar fi Youtube, sau prin perceperea unei taxe de abonament.

  • Citiți întotdeauna recenziile site-urilor. Verificați pe Google, Trustpilot, Sitejabber, de exemplu. NU vă încredeți în recenziile listate pe site-ul în sine. Acestea pot fi manipulate. Citiți articolul nostru despre Cum să recunoașteți recenziile false.

  • În cele din urmă, puteți verifica gratuit scorul de încredere al site-ului, recenziile și multe altele la Scamadviser.com. Trebuie doar să copiați linkul către site-ul în cauză și să îl lipiți în bara de căutare a site-ului. Acesta va fi analizat pe baza a 40 de puncte de date, iar rezultatele vor fi afișate pentru a le vedea.
    Bucurați-vă de streaming de muzică în timp ce lucrați online. Dar faceți-o în siguranță și legal pe site-urile de muzică legale.

"Un lucru bun la muzică: când te lovește, nu simți nicio durere."

- Bob Marley

Vei simți durerea de a pierde bani atunci când folosești site-uri suspecte de escrocherie!

10 site-uri legale de streaming de muzică

Acestea sunt site-uri de muzică care îi plătesc pe artiști pentru streaming sau descărcare de muzică. Unele, cum ar fi YouTube, oferă artiștilor controlul exclusiv asupra a ceea ce este pus la dispoziție pe site-ul de muzică.

Aceștia plătesc drepturi de autor artiștilor pentru că le folosesc muzica și o distribuie consumatorilor. Acestea sunt legale și pot fi utilizate în siguranță. Iată câteva exemple:

Site-uri de muzică gratuită

Site Streaming
YouTube gratuit
Soundcloud gratuit
Boomplay gratuit
Audiomack gratuit
Deezer gratuit

Site-uri de muzică cu plată

Site Abonament
Apple Music $ 1.49 -9.99
YouTube Music Premium $ 9.99
Spotify $ 4.99 - 9.99
Tidal $ 9.99 - 19.99
Amazon Music $ 7.99 - 9.99

YouTube

YouTube este o platformă americană de partajare video online și de socializare deținută de Google. Este al doilea cel mai vizitat site web, imediat după Google însuși. YouTube are mai mult de un miliard de utilizatori lunari care, împreună, urmăresc peste un miliard de ore de videoclipuri în fiecare zi. În mai 2019, videoclipurile erau încărcate cu o rată de peste 500 de ore de conținut pe minut. Robert Kyncl, directorul comercial al YouTube, a declarat că muzica reprezintă 25 la sută din timpul de vizionare pe YouTube la nivel global.

Soundcloud

SoundCloud este o platformă de distribuție audio online și un site de partajare a muzicii cu sediul în Berlin, Germania, care a fost fondat în 2007. SoundCloud le permite utilizatorilor săi să încarce, să promoveze și să partajeze materiale audio, precum și un procesor de semnal digital care le permite ascultătorilor să facă streaming audio. În ceea ce privește artiștii, există peste 30 de milioane de creatori din 190 de țări, cu peste 265 de milioane de piese încărcate pe platformă, începând cu martie 2021. SoundCloud oferă atât abonamente gratuite, cât și plătite pe platformă, disponibile pentru dispozitive mobile, desktop și Xbox.

Boomplay Music

Boomplay Music este un serviciu de streaming și descărcare de conținut media dezvoltat de Transsnet Music Limited. Boomplay are un serviciu freemium și pe bază de abonament; funcțiile de bază sunt gratuite, cu reclame sau limitări, în timp ce funcțiile suplimentare, cum ar fi descărcarea pentru redare offline și ascultarea fără reclame, sunt oferite prin abonamente plătite. Serviciul este disponibil în prezent pentru utilizare pe Web, Android și iOS. Boomplay Music se concentrează în principal pe conținutul muzical african local și urban.

Audiomack

Audiomack este o platformă de streaming de muzică la cerere și de descoperire audio care permite artiștilor și creatorilor să încarce muzică și podcasturi nelimitate pentru ascultători prin intermediul aplicațiilor sale mobile și al site-ului web. Redarea offline este gratuită pentru toți utilizatorii și nu este blocată de un paywall. Utilizatorii și artiștii își pot încărca muzica pe serviciu prin intermediul site-ului său web. Audiomack utilizează o combinație de amprente audio, cereri de retragere DMCA și curatoriat manual pentru a controla partajarea neautorizată. Audiomack nu limitează sau taxează creatorii pentru stocarea conținutului pe serviciul său.

Deezer

Deezer este un serviciu francez de streaming de muzică online. Acesta permite utilizatorilor să asculte conținut muzical de la casele de discuri, inclusiv Universal Music Group, Sony Music și Warner Music Group, precum și podcasturi pe diverse dispozitive online sau offline. Serviciul este disponibil pentru Web, Android, iOS, Windows Mobile, BlackBerry OS, Windows și MacOS.

Apple Music

Apple Music este un serviciu de streaming muzical și video dezvoltat de Apple Inc. Utilizatorii selectează muzică pentru a o difuza la cerere pe dispozitivul lor sau pot asculta listele de redare existente. Serviciul include, de asemenea, posturile de radio pe internet Apple Music 1, Apple Music Hits și Apple Music Country, care transmit în direct în peste 200 de țări, 24 de ore pe zi. Serviciul Apple Music Radio este gratuit pentru toți utilizatorii, chiar și fără un abonament Apple Music. Abonații Apple Music își pot crea un profil pentru a-și împărtăși muzica cu prietenii și pot urmări alți utilizatori pentru a vedea muzica pe care aceștia o ascultă în mod regulat.[4] Utilizarea de către Apple Music a iCloud, care potrivește melodiile unui utilizator cu cele găsite pe serviciu, permite utilizatorilor să combine biblioteca muzicală iTunes cu biblioteca Apple Music și să își asculte muzica într-un singur loc.

YouTube Music

YouTube Music este un serviciu de streaming muzical dezvoltat de YouTube, o filială a Google. Acesta oferă o interfață personalizată pentru serviciu, orientată spre streamingul de muzică, permițând utilizatorilor să navigheze printre melodiile și videoclipurile muzicale de pe YouTube pe baza genurilor, a listelor de redare și a recomandărilor. Serviciul oferă, de asemenea, un nivel premium, care permite redarea fără reclame, redarea doar în fundal audio și descărcarea melodiilor pentru redare offline.

Spotify

Spotify este cel mai mare furnizor de servicii de streaming muzical din lume. Spotify oferă muzică înregistrată și podcasturi digitale cu drepturi de autor restricționate, inclusiv peste 70 de milioane de melodii, de la case de discuri și companii media. Fiind un serviciu freemium, funcțiile de bază sunt gratuite, cu reclame și control limitat, în timp ce funcțiile suplimentare, cum ar fi ascultarea offline și ascultarea fără reclame, sunt oferite prin abonamente plătite. Utilizatorii pot căuta muzică în funcție de artist, album sau gen și pot crea, edita și partaja liste de redare.

Tidal

Tidal este un serviciu de streaming muzical, podcast și video pe bază de abonament care oferă muzică și videoclipuri muzicale. Cu acorduri de distribuție cu toate cele trei mari case de discuri și cu multe case de discuri independente, Tidal susține că oferă acces la peste 70 de milioane de piese și 250.000 de videoclipuri. Acesta oferă două niveluri de servicii: Tidal HiFi (până la calitatea CD - 16 biți/44,1 kHz pe bază de FLAC) și Tidal HiFi Plus (până la MQA - de obicei cu pierderi de 24 biți/96 kHz). Tidal pretinde că plătește cel mai mare procent de redevențe artiștilor și compozitorilor de muzică de pe piața de streaming muzical. Un punct de vânzare cheie pentru Tidal în comparație cu alte servicii de streaming, precum Spotify și Pandora Radio, este conținutul exclusiv deja disponibil și așteptat pentru viitor de la artiștii actuali care sunt coproprietari ai companiei, precum și de la alții.

Amazon Music

Amazon Music (anterior Amazon MP3) este o platformă de streaming muzical și un magazin de muzică online operat de Amazon. Pe lângă achizițiile digitale, Amazon Music servește, de asemenea, muzică în streaming. Catalogul de muzică în streaming al Amazon Music este accesibil din playerul web Amazon.com sau din aplicațiile player pentru mai multe platforme, inclusiv macOS, iOS, Windows, Android, FireOS, dispozitive Alexa și unele automobile și televizoare inteligente. Pentru a descărca muzica achiziționată, Amazon oferă fie playerul Amazon Music (care rulează pe Windows 7 sau o versiune ulterioară și Mac OS X 10.9 sau o versiune ulterioară), fie un fișier zip de fișiere MP3 descărcate de pe playerul web al Amazon.

Surse: Wikipedia

Raportați o înșelătorie!

Te-ai îndrăgostit de o farsă, ai cumpărat un produs fals? Raportați site-ul și atenționați-i pe alții!

Ajutor și informații

Povești populare

Odată cu creșterea influenței internetului, crește și prevalența escrocheriilor online. Există escroci care fac tot felul de afirmații pentru a prinde victimele în capcană online - de la oportunități false de investiții la magazine online - iar internetul le permite să opereze din orice parte a lumii, în anonimat. Capacitatea de a detecta escrocheriile online este o abilitate importantă, deoarece lumea virtuală devine din ce în ce mai mult o parte din fiecare aspect al vieții noastre. Sfaturile de mai jos vă vor ajuta să identificați semnele care pot indica faptul că un site web ar putea fi o înșelătorie. Bunul simț: Prea bun pentru a fi adevărat Atunci când căutați bunuri online, o ofertă avantajoasă poate fi foarte atrăgătoare. O geantă Gucci sau un iPhone nou la jumătate de preț? Cine nu ar vrea să profite de o astfel de ofertă? Escrocii știu și ei acest lucru și încearcă să profite de acest lucru. Dacă o ofertă online pare prea bună pentru a fi adevărată, gândiți-vă de două ori și verificați de două ori lucrurile. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să verificați pur și simplu același produs pe site-uri web concurente (în care aveți încredere). Dacă diferența de preț este uriașă, ar fi mai bine să verificați de două ori restul site-ului. Verificați legăturile din rețelele sociale Social media este o parte esențială a afacerilor de comer

Deci, ce e mai rău s-a întâmplat - v-ați dat seama că v-ați dat banii prea repede și că site-ul pe care l-ați folosit era o înșelătorie - ce urmează? Ei bine, în primul rând, nu dispera!!! Dacă credeți că ați fost înșelat, primul lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când aveți o problemă este să cereți pur și simplu o rambursare. Acesta este primul și cel mai simplu pas pentru a determina dacă aveți de-a face cu o companie autentică sau cu escroci. Din păcate, să vă primiți banii înapoi de la un escroc nu este la fel de simplu ca și cum ați cere pur și simplu. Dacă într-adevăr aveți de-a face cu escroci, procedura (și șansa) de a vă recupera banii variază în funcție de metoda de plată folosită. PayPal Card de debit/Carte de credit Transfer bancar Transfer bancar Google Pay Bitcoin PayPal Dacă ați folosit PayPal, aveți mari șanse să vă recuperați banii dacă ați fost înșelat. Pe site-ul lor, puteți depune o contestație în termen de 180 de zile calendaristice de la achiziție. Condiții pentru a depune o contestație: Cea mai simplă situație este aceea că ați comandat de la un magazin online și nu a ajuns. În acest caz, iată ce precizează PayPal: "Dacă comanda dvs. nu apare niciodată, iar vânzătorul nu poate furniza dovada expedierii sau a livrării, ve